Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

KFUK-KFUMs Israel-boikott møter intern motstand

En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)
En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)
Oslo KFUM og KFUM-kameratene Oslo tar avstand fra Israel-boikotten som sentralledelsen har vedtatt. De beklager også at de ikke var orientert på forhånd. Også andre lag tar avstand fra boikotten.

20. februar ble det kjent at den kristne barne- og ungdomsorganisasjonen Norges KFUK-KFUM og bistandsorganisasjonen KFUK-KFUM Global går inn for «bred økonomisk boikott av Israel». Siden den gang har organisasjonene møtt mye motstand fra folk som har fulgt MIFFs oppfordring om å ta aktiv avstand fra kampanjen.

Nå viser det seg at ledelsen i de to organisasjonene har satt i gang sine angrep mot Israel uten at det er forankret i organisasjonen.

Noe av den sterkeste kritikken som er blitt kjent offentlig, kommer fra hovedstanden, med Oslo KFUM og KFUM-kameratene i Oslo i spissen.

 

Tar avstand fra boikott

– Vi er ikke en del av den økonomiske boikotten, skriver styrelederne i de to organisasjonene, Sverre Kragset og Thor-Erik Stenberg i en melding.

«Oslo KFUM og styret i KFUM-kameratene har ikke vurdert verken bakgrunn for boikott eller innhold i den kampanjen som er lansert da vi ikke ser på det som vår oppgave, samtidig opplever vi at kampanjen har skapt uro blant en del av våre medlemmer. Oslo KFUM eller KFUM-kameratene vil understreke at vi verken står bak eller stiller oss bak kampanjen,» heter det i meldingen.

Fra Oslo kommer det også kritikk av saksprosessen.

«Vi ser også grunn til å understreke at vi ikke var informert om boikottkampanjen før den ble lansert. Dette beklager vi. Vi mener at vi med omtrent 1400 medlemmer absolutt burde vært orientert, noe vi også har tatt opp og formidlet tydelig til Norges KFUK-KFUM.»

 

Volda står utenfor

Også andre lag i KFUK-KFUM protesterer mot Israel-boikotten. MIFF har sett kopi av en e-post fra kommunikasjons- og markedssjef Inger B-A Nygaard i Norges KFUK-KFUM hvor hun skriver at Volda KFUK-KFUM har «besluttet å ikke ta del i Free Palestina-kampanjen» [kampanjen for boikott av Israel].

Hun skriver dette etter at en lokal mann i Volda gjorde det klart at alle hans økonomiske bidrag til KFUK-KFUM vil bli stanset som et resultat av Israel-boikotten.

Protester nytter. MIFF oppfordrer fortsatt alle venner av frihet og demokrati til å ta aktivt avstand fra Israel-boikotten til KFUK-KFUM, og arbeide for at kampanjen blir punktert i alle landets lokallag.

Alternativet er at 19.000 barn og unge uhindret blir forgiftet av den giftige kampanjen som velger å rette en fiendtlig handling mot verdens eneste jødiske stat.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart