Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Norges KFUK-KFUM går inn for «bred økonomisk boikott av Israel»

En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)
En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)
Norges KFUK-KFUM og bistandsorganisasjonen KFUK-KFUM Global starter en kampanje for "bred økonomisk boikott" av Israel. Det er tid for å møte den umoralske boikotten av Israel med utmeldinger og stans i gaver til disse organisasjonene, skriver Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Torsdag ettermiddag kom den offisielle meldingen om at Norges KFUK-KFUM gir sin støtte til KFUK-KFUM Globals kampanje for full boikott av Israel.

«Vi oppfordrer til bred økonomisk boikott av Israel i kampen mot okkupasjonen av Palestina. Dette gjør vi for å bidra til en løsning med rettferdig fred for begge parter. Fordi Gud har skapt alle mennesker i sitt bilde, med samme menneskeverd – og det menneskeverdet krenkes nå daglig i de palestinske områdene,» skriver KFUK-KFUM Global på sin nettside.

De to selvstendige organisasjonene i KFUK-KFUM bevegelsen begrenser ikke sin boikott til varer fra israelske bosetninger, de oppmuntrer til ikke å kjøpe noe som er laget i Israel. «Kjøper du ting som er laget i Israel, støtter du indirekte okkupasjonen fordi en del av pengene går til staten i form av skatter og avgifter.» Avokado og «andre grønnsaker fra Israel» blir nevnt som eksempel, det blir også PCer fra HP.

 

Hevder å arbeide for demokrati

KFUK-KFUM Global er en selvstendig bistands- og solidaritetsorganisasjon som eies av Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speiderne. «Vi arbeider for å gi mennesker nye muligheter og bygge sterke, demokratiske lokalsamfunn,» skriver KFUK-KFUM Global på sin nettside. Vi kan ikke se at organisasjonen nevner noe om at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) har en president som sitter fem år på overtid, Mahmoud Abbas ble valgt for en fireårsperiode i 2005. De nevner heller ikke at PA har en lovgivende forsamling som aldri møtes, og to ulike bevegelser som hevder å ha den rettmessige statsminister og leder for parlamentet. Les mer i artikkelen Palestinernes fantasistat.

KFUK-KFUM Global velger heller å boikotte det eneste frie demokratiet i regionen.

 

Tror de er modige?

Norges KFUK-KFUM er en kristen barne- og ungdomsorganisasjon med over 19.000 medlemmer i over 500 forskjellige grupper over hele landet. Typiske aktiviteter er kor og sportsaktiviteter, men også festivaler og leirer. Organisasjonens verdier er «Åpen – Modig – Trygg – Utviklende – Rettferdig».

Boikott av Israel er nok noe av det mest utviklende og modige som ledelsen i organisasjonen kan tenke seg.

«Vi mener veien til rettferdig fred i Israel og Palestina går gjennom å legge press på Israel som okkupant,» skriver Norges KFUK-KFUM. De glemmer at Israel en rekke ganger har kommet med tilbud om å avslutte (den lovlige!) okkupasjonen, men at palestinske ledere har avvist dette. De fortier fullstendig også alle de andre hindrene for at en palestinsk stat er blitt opprettet.

 

Tid for reaksjon

Det er tid for å møte den umoralske boikotten av Israel med raske utmeldinger, klare protester og stans i gaver til disse organisasjonene. Israel-venner kan protestere til Norges KFUK-KFUM på e-post post@kfuk-kfum.no eller på organisasjonens Facebook-sider. Ta kontakt med ungdom eller voksne som er medlemmer i Norges KFUK-KFUM og få dem til å melde seg ut i protest.

I april 2013 gikk MIFF grundig gjennom LOs begrunnelse for Israel-boikott og konkluderte med at de stod til stryk.

 

KFUK-KFUM-speiderne tar avstand fra boikott

KFUK-KFUM-speiderne ønsker ikke å bruke sterke virkemidler som boikott, men speidernes representanter i Globalstyret har tidligere stemte for Globals standpunkt i Israel-Palestina-konflikten, skriver Lederforum, bladet for lederne i KFUK-KFUM-speiderne.

Global og Speiderne er i utakt når det gjelder standpunkt og metode, sier tidligere landssjef Atle Aas i speiderne. Likevel har Speiderne akseptert at bistandsorganisasjonen som de delvis eier starter en særskilt kampanje med boikott av Israel.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart