En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)
En av landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner går inn for bred økonomisk boikott av Israel. (Skjermdump fra forsiden av Norges KFUK-KFUMs langtidsstrategi)

Norges KFUK-KFUM går inn for «bred økonomisk boikott av Israel»

Norges KFUK-KFUM og bistandsorganisasjonen KFUK-KFUM Global starter en kampanje for "bred økonomisk boikott" av Israel. Det er tid for å møte den umoralske boikotten av Israel med utmeldinger og stans i gaver til disse organisasjonene, skriver Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag ettermiddag kom den offisielle meldingen om at Norges KFUK-KFUM gir sin støtte til KFUK-KFUM Globals kampanje for full boikott av Israel.

«Vi oppfordrer til bred økonomisk boikott av Israel i kampen mot okkupasjonen av Palestina. Dette gjør vi for å bidra til en løsning med rettferdig fred for begge parter. Fordi Gud har skapt alle mennesker i sitt bilde, med samme menneskeverd – og det menneskeverdet krenkes nå daglig i de palestinske områdene,» skriver KFUK-KFUM Global på sin nettside.

De to selvstendige organisasjonene i KFUK-KFUM bevegelsen begrenser ikke sin boikott til varer fra israelske bosetninger, de oppmuntrer til ikke å kjøpe noe som er laget i Israel. «Kjøper du ting som er laget i Israel, støtter du indirekte okkupasjonen fordi en del av pengene går til staten i form av skatter og avgifter.» Avokado og «andre grønnsaker fra Israel» blir nevnt som eksempel, det blir også PCer fra HP.

 

Hevder å arbeide for demokrati

KFUK-KFUM Global er en selvstendig bistands- og solidaritetsorganisasjon som eies av Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speiderne. «Vi arbeider for å gi mennesker nye muligheter og bygge sterke, demokratiske lokalsamfunn,» skriver KFUK-KFUM Global på sin nettside. Vi kan ikke se at organisasjonen nevner noe om at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) har en president som sitter fem år på overtid, Mahmoud Abbas ble valgt for en fireårsperiode i 2005. De nevner heller ikke at PA har en lovgivende forsamling som aldri møtes, og to ulike bevegelser som hevder å ha den rettmessige statsminister og leder for parlamentet. Les mer i artikkelen Palestinernes fantasistat.

KFUK-KFUM Global velger heller å boikotte det eneste frie demokratiet i regionen.

 

Tror de er modige?

Norges KFUK-KFUM er en kristen barne- og ungdomsorganisasjon med over 19.000 medlemmer i over 500 forskjellige grupper over hele landet. Typiske aktiviteter er kor og sportsaktiviteter, men også festivaler og leirer. Organisasjonens verdier er «Åpen – Modig – Trygg – Utviklende – Rettferdig».

Boikott av Israel er nok noe av det mest utviklende og modige som ledelsen i organisasjonen kan tenke seg.

«Vi mener veien til rettferdig fred i Israel og Palestina går gjennom å legge press på Israel som okkupant,» skriver Norges KFUK-KFUM. De glemmer at Israel en rekke ganger har kommet med tilbud om å avslutte (den lovlige!) okkupasjonen, men at palestinske ledere har avvist dette. De fortier fullstendig også alle de andre hindrene for at en palestinsk stat er blitt opprettet.

 

Tid for reaksjon

Det er tid for å møte den umoralske boikotten av Israel med raske utmeldinger, klare protester og stans i gaver til disse organisasjonene. Israel-venner kan protestere til Norges KFUK-KFUM på e-post post@kfuk-kfum.no eller på organisasjonens Facebook-sider. Ta kontakt med ungdom eller voksne som er medlemmer i Norges KFUK-KFUM og få dem til å melde seg ut i protest.

I april 2013 gikk MIFF grundig gjennom LOs begrunnelse for Israel-boikott og konkluderte med at de stod til stryk.

 

KFUK-KFUM-speiderne tar avstand fra boikott

KFUK-KFUM-speiderne ønsker ikke å bruke sterke virkemidler som boikott, men speidernes representanter i Globalstyret har tidligere stemte for Globals standpunkt i Israel-Palestina-konflikten, skriver Lederforum, bladet for lederne i KFUK-KFUM-speiderne.

Global og Speiderne er i utakt når det gjelder standpunkt og metode, sier tidligere landssjef Atle Aas i speiderne. Likevel har Speiderne akseptert at bistandsorganisasjonen som de delvis eier starter en særskilt kampanje med boikott av Israel.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart