Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Palestinerne må gi Israel legitimitet

Viseambassadør George Deek. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Viseambassadør George Deek. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
- Konflikten startet ikke med okkupasjonen for femti år siden, den startet for hundre år siden. Konflikten handlet alltid om jødene har en rett til å ha en suveren stat på egenhånd, sa viseambassadør George Deek i Sarpsborg mandag kveld.

Den unge arabisk-israelske diplomaten påpekte at de pågående fredsforhandlingene er temmelig ensidige. Det handler om hva Israel skal gi, og hva palestinerne skal få.

– Dersom det virkelig skal bli en tosidig avtale, må palestinerne gi Israel det eneste de kan gi, nemlig legitimitet. De må akseptere Israels rett til å eksistere som en jødisk stat. Enhver fredsavtale som ikke inkluderer dette kan ikke kalles en avtale for fred. Derfor må Norge legge press på de palestinske lederne, og be dem fortsette å forhandle og å akseptere at Israel har rett til å eksistere som en nasjonalstat for et jødiske folk, sa George Deek.

En stor del av fordraget brukte Deek til å påpeke urettferdigheten i boikottaksjonene som blir rettet mot Israel. Han trakk også opp skillet mellom legitim kritikk av Israel og det som blir urettferdig kritikk basert på delegitimering, dehumanisering eller dobbeltstandarder.

Deek kunne også gi en rekke positive eksempler på en ny vår i det bilaterale forholdet mellom mellom Israel og Norge. Han varslet blant annet at det kommer besøk av en fremstående israelsk leder til Norge i løpet av nærmeste fremtid.

Deek holdt foredraget i Sarpsborg på et Israel-seminar i regi av Sarpsborg FrP.

Hør lydopptak av hele foredraget her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kebOCL5COBw[/youtube]

Se de siste fem minutt av foredraget på video tatt opp med mobiltelefon her:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart