Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Troms FpU ber departementet droppe omstridt oppgave

Kristian Eilertsen, leder i Troms Fremskrittspartiets Ungdom, mener eksamensoppgaven bryter Opplæringsloven. (Foto: Privat, Facebook)
Kristian Eilertsen, leder i Troms Fremskrittspartiets Ungdom, mener eksamensoppgaven bryter Opplæringsloven. (Foto: Privat, Facebook)
Fylkesstyret i Troms FpU og leder Kristian Eilertsen ber om at anti-Israel oppgaven i norsk hovedmål eksamen 28. mai ikke blir tatt med når sensorene skal vurdere elevenes karakterer.

28. mai spredte Utdanningsdirektoratet usannhet om Israels «Mur» og gjenga Mads Gilberts mest bloddryppende SMS fra Gaza på avsluttende eksamen i norsk hovedmål i videregående skole. Elever over hele landet reagerte umiddelbart med avsky over ensidigheten. 29. mai kunne MIFF melde om enorm interesse for artiklene om eksamenen, og vi publiserte et forslag til fasit med sterkt kritisk brodd mot direktoratet. På kvelden samme dag sendte stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) kritiske spørsmål til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen om saken.

1. juni kunne MIFF gjengi lekkasjer av elevers eksamensbesvarelser som bekreftet vår frykt: Den obligatoriske eksamensoppgaven var med å bekrefte og forsterke noen elevers fordommer og skjeve oppfatninger om situasjonen i Midtøsten. Graffitien og SMS-teksten virket slik på dem at de heller kom med usannheter og fiendtlige politiske uttalelser mot Israel enn å svare på oppgaven.

Helt siden 28. mai har et stort antall personer sendt inn protester på eksamenen til Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet. 3. juni sendte MIFF inn vår offisielle klage til kunnskapsministeren og vi gjenga protestene fra Unge Høyre i Aust-Agder.

 

Ber om å unnta oppgave fra karaktervurdering

Nå har også fylkesstyret i Troms Fremskrittspartiets Ungdom meldt seg på banen med protester.

– Vi er sterkt kritisk til valg av kortsvarsoppgave som gir et svært lite nyansert bilde av Israel/Palestina-konflikten, skriver Kristian Eilertsen i et brev til kunnskapsministeren. Han påpeker at oppgaven var ensidig og inneholdt lite fakta om den betente konflikten. Ungdomspartiet skriver videre:

«Det er i tillegg en kjensgjerning at norsk media er preget av en stor andel propalestinske saker, som i sin tur har bidratt til at jødehat og antisemittisme har blitt et økende problem. Dette er noe Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet må ta på størst mulig alvor og således sørge for at ikke oppgaver gitt i forbindelse med eksamensavviklingen nører opp under antisemittisme spesielt og diskriminering generelt. Vi er også av den klare oppfatning at eksamensoppgaven er et brudd på opplæringslovens § 1-1, som blant annet sier følgende: « (….) Alle former for diskriminering skal motarbeidast.». Vi kan ikke se at dette er ivaretatt av oppgaveteksten og må derfor anses som svært alvorlig.»

Troms Fremskrittspartiets Ungdom ber kunnskapsministeren vurdere å unnta kortsvarsoppgaven fra karaktervurderingen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart