Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel kan ikke tolerere flere angrep

Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned tre raketter skutt fra Egypt. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Rakettforsvarssystemet Iron Dome beskytter Israel mot innkommende raketter. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
- Hamas-regjeringen i Gaza har blitt advart gang på gang mot en opptrapping av angrepene mot Israel og står derfor ansvarlig for konsekvensene, uttaler det israelske forsvarets talsmann Bjørn Hermann, etter at minst 12 raketter har blitt avfyrt mot Israel fredag.

Rakettangrepene fra Gaza har fortsatt også fredag, etter å ha pågått intenst hele uken. Det israelske forsvarets talsmann til medier i Norge og Sverige, Bjørn Hermann, kommenterer i ettermiddag angrepene slik:

– Til tross for kontinuerlige rakettangrep fra Gaza de siste 24 timer har IDF tilbakeholdt motangrep mot rakettutskytningssteder og terrororganisasjonenes rakett- og våpenlager. Israel kan derimot ikke tolerere flere angrep mot sin sivilbefolkning. Hamas-regjeringen i Gaza har blitt advart gang på gang mot en opptrapping av angrepene mot Israel, og står derfor ansvarlig for konsekvensene.

Lignende signaler kom i går ettermiddag fra kilder i sikkerhetstjenesten, og i går kveld fra statsminister Benjamin Netanyahu. Han uttalte at Israel er forberedt på to muligheter. Den første er at rakettangrepene mot Israel avsluttes, og at Israel dermed ikke trenger å gå til flere motangrep. Den andre muligheten er at rakettangrepene fortsetter, noe som vil føre til at IDF vil handle med full styrke.

 

Rakett traff bolighus

Fredag kveld slo en rakett ned i et bolighus i Eshkol-regionen, skriver Jerusalem Post. Eksplosjonen medførte ødeleggelser på huset, men ingen personskade. En annen rakett landet i et åpent område i nærheten.

Tidligere fredag ble to Kassam-raketter avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome, en granat eksploderte i et åpent område i Eshkol-regionen, og en annen rakett eksploderte i byen Ofakim vest i Negev.

Fredag formiddag eksploderte fire raketter og to granater, og en rakett ble avskjært av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

De israelske reaksjonene har fredag vært svært begrenset. Jerusalem Post skriver at bakkestyrker skjøt mot et mål i Gaza etter rakettangrepene på formiddagen. Times of Israel skriver at det israelske luftforsvaret angrep én rakettavfyringsbase. Times of Israel skriver at rakettene fredag har gått enda lenger inn i Israel enn tidligere. De refererer til Walla News, som rapporterer at det totalt er avfyrt 14 raketter og granater fredag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart