Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås. (Skjermdump fra NRK)
SVs stortingsrepresentant Heikki Holmås. (Skjermdump fra NRK)

Vennene til Heikki Holmås

Heikki Holmås (SV) kritiserer Kristian Norheim (FrP) for å publisere en tegning som avslører Hamas. I forrige uke stod Holmås i demonstrasjon sammen med en palestinsk gruppe som jobber for å gi stor økonomisk belønning til dømte terrorister.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Da stortingsrepresentant Kristian Norheim (FrP) i helgen la ut en karikaturtegning på Facebook som kritiserte Hamas’ bruk av barn som menneskelige skjold, rettet stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) sterk fordømmelse mot Norheim. Ifølge Holmås hadde Norheim gjort seg skyld i å forsvare israelske drap på barn i Gaza. Norheim avviste selvsagt at dette var tilfelle, det han ønsket var å få oppmerksomhet omkring Hamas sin bruk av sivile som menneskelige skjold. Denne praksisen er grundig dokumentert gjennom mange år.

Da Norheim og Holmås møttes i Dagsnytt Atten mandag 14. juli, fastholdt Holmås anklagene mot Norheim. Om dette var ren og skjær hersketeknikk, eller om Holmås virkelig tror at Hamas har samme synet på menneskeverd som ham selv, skal være usagt. Men Holmås benyttet harde anklager mot Norheim som middel til å hvitvaske sine palestinske venner. Søndag uttalte Canadas statsminister Stephen Harper at terroristene vil oppmuntres til å fortsette terroren om ikke det internasjonale samfunnet fordømmer bruken av menneskelige skjold.

Det er dessverre ikke første gang at Heikki Holmås er med på å hvitvaske palestinere med bånd til terrorisme. Senest fredag 11. juli holdt han appell under en demonstrasjon i Oslo hvor Palestinian Prisoners Society stod som en av arrangørene. PPS er interesseorganisasjonen til palestinske fanger i israelske fengsler, og en av organisasjonens største suksesser er at den har fått gjennomslag for svært høye lønninger til dømte terrorister. De terroristene som har drept flest, får flere ganger så høy lønn som både lærere, sykepleiere og politifolk.

At ”terrorlønningene” eksisterer er det ingen uenighet om. Etter at Dagsrevyen i kjølvannet av MIFFs bokutgivelse Dobbeltspill rettet søkelys mot ordningen våren 2013, ba utenriksminister Espen Barth Eide palestinske myndigheter forsikre om at ingen norske bistandsmidler gikk til denne. Forsikringen ble gitt. Hvorvidt vi kan stole på forsikringene, er omstridt, ettersom Norge i en årrekke har gitt generell budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Men Barth Eide bekreftet i det minste at ordningen eksisterer.

Holmås burde ikke ha deltatt i en demonstrasjon sammen med en organisasjon som jobber for økt belønning av terrorisme. Senest i år økte bevilgningene til ordningen med 280 millioner. MIFF vil på ingen måte kreve at Heikki Holmås slutter å vise vennskap med palestinerne, det er ingen grunn til å kreve noe slikt. Men vi krever at han tar tydelig avstand fra terror og gir uttrykk for dette overfor sine palestinske venner.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart