Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)
Norges utenriksminister Børge Brende (f.h.) er leder for giverlandsgruppen til PA og treffer derfor rett som det er Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Bildet er fra Brendes første Midtøsten-tur etter å ha overtatt som utenriksminister. (Foto: Israelsk UD)

En terrorrakett fra Gaza slo ned 300 meter fra Børge Brende

Utenriksminister Børge Brende (H) er på besøk i Israel. Da han spiste lunsj med utenriksminister Avigdor Lieberman i Ashkelon i ettermiddag kom Hamas-terroren farlig nær.

Flere norske medier melder om rakettangrepet.

– Alarmen gikk under et møte. Vi gikk inn i et sikkert rom mens det varte. En rakett slo ned cirka 300 meter unna. Alarmen er nå over, og vi har gjenopptatt programmet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristin Enstad i UD i en tekstmelding til VG.

TV2 melder at journalist Fredrik Græsvik selv så rakettene komme inn over byen.

– Det var dramatisk, sier Græsvik, som selv ble vitne til at rakettene slo ned i nærheten av der de var.

– Det var kraftige drønn og bygningen ristet, sier han til TV2.no.

 

Jan Espen Kruse. (Skjermdump NRK)
Jan Espen Kruse. (Skjermdump NRK)

Slik måles dramatikk i NRK
«Det er jo en dramatisk situasjon, men naturligvis ingenting i forhold til situasjonen på Gaza-stripen,» sa NRKs journalist Jan Espen Kruse, da han rapporterte direkte fra Ashkelon i NRK Nyhetene kl. 15.00. Det sa han kort tid etter at en terror-rakett fra den islamistiske gruppen Hamas hadde slått ned noen få hundre meter fra restauranten hvor Norges og Israels utenriksminister spiste lunsj.


Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart