Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Forskning blir nå umulig for dem som vil boikotte Israel

For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)
For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)
Ansatte ved universiteter og høyskoler i Norge som måtte praktisere boikott av Israel, vil i løpet av året miste et av de viktigste verktøy i sitt forskningsarbeid. For de fleste vil forskning kunne bli umulig.

Det finnes ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler i Norge som støtter boikott av Israel. I 2009 var det en større gruppe ansatte ved NTNU i Trondheim som foreslo akademisk boikott for styret. Også ved andre universiteter har akademikere gjort det klart at de boikotter Israel.

Fra og med år 2015 vil det i Norge bli nesten umulig å jobbe akademisk ved utdanningsinstitusjonene for alle som fortsetter med boikott av Israel.

Forklaringen er enkel. I løpet av året vil et israelsk bibliotekssystem bli innført ved alle statlige høyskoler og universiteter. Ansatte ved bibliotekene er allerede godt i gang med kursing, får MIFF opplyst fra en velinformert kilde.

Når systemet settes i drift, etter planen høsten 2015, vil akademikere som boikotter Israel ikke kunne søke eller låne litteratur med god samvittighet.

I 2012 vedtok styret i BIBSYS en omfattende fornyelse av bibliotekssystemet. BIBSYS leverer bibliotekstjenester til mer enn hundre institusjoner, blant dem Norges viktigste institusjoner for høyere utdanning. I mars 2013 ble anbudet utlyst.

Det var den israelske leverandøren Ex Libris som vant tilbudet, og kontrakten ble undertegnet i desember 2013, ifølge BIBSYS.

Ex Libris er et israelsk software-selskap med hovedkvarter i Jerusalem. Ifølge Ex Libris er det store flertallet av verdens fremste universiteter på deres kundeliste. Biblioteksløsningen som Ex Libris leverer til Norge bygger på produktet Alma.

 

 

Se Avi Lessers rappsang til deg som vil boikotte Israel i videovinduet under.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart