For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)
For alle som boikotter Israel vil bibliotekene ved høyere norske utdanningsinstitusjoner fra nå av være et sted de ikke kan få hjelp. (Illustrasjonsfoto: Dez Creates, flickr)

Forskning blir nå umulig for dem som vil boikotte Israel

Ansatte ved universiteter og høyskoler i Norge som måtte praktisere boikott av Israel, vil i løpet av året miste et av de viktigste verktøy i sitt forskningsarbeid. For de fleste vil forskning kunne bli umulig.

Det finnes ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler i Norge som støtter boikott av Israel. I 2009 var det en større gruppe ansatte ved NTNU i Trondheim som foreslo akademisk boikott for styret. Også ved andre universiteter har akademikere gjort det klart at de boikotter Israel.

Fra og med år 2015 vil det i Norge bli nesten umulig å jobbe akademisk ved utdanningsinstitusjonene for alle som fortsetter med boikott av Israel.

Forklaringen er enkel. I løpet av året vil et israelsk bibliotekssystem bli innført ved alle statlige høyskoler og universiteter. Ansatte ved bibliotekene er allerede godt i gang med kursing, får MIFF opplyst fra en velinformert kilde.

Når systemet settes i drift, etter planen høsten 2015, vil akademikere som boikotter Israel ikke kunne søke eller låne litteratur med god samvittighet.

I 2012 vedtok styret i BIBSYS en omfattende fornyelse av bibliotekssystemet. BIBSYS leverer bibliotekstjenester til mer enn hundre institusjoner, blant dem Norges viktigste institusjoner for høyere utdanning. I mars 2013 ble anbudet utlyst.

Det var den israelske leverandøren Ex Libris som vant tilbudet, og kontrakten ble undertegnet i desember 2013, ifølge BIBSYS.

Ex Libris er et israelsk software-selskap med hovedkvarter i Jerusalem. Ifølge Ex Libris er det store flertallet av verdens fremste universiteter på deres kundeliste. Biblioteksløsningen som Ex Libris leverer til Norge bygger på produktet Alma.

 

 

Se Avi Lessers rappsang til deg som vil boikotte Israel i videovinduet under.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart