Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel er hans siste håp

Skjermdump fra Skøyværingen.no
Skjermdump fra Skøyværingen.no
MS-syke Jonn-Idar Fjæra (31) frykter at han har ett til to år igjen å leve. I mai drar han til Israel for å få stamcellebehandling som kan stoppe sykdommen.

Det var i 2009 at Jonn-Idar Fjæra fikk diagnosen MS, og sykdommen har tatt tak i kroppen raskt. I dag er han avhengig av elektrisk rullestol og trenger hjelp til det meste av dagligdagse gjøremål. Det norske helsevesenet har ikke kunnet tilby behandling som kan stoppe sykdommen. Etter å ha lett verden rundt etter hjelp, har han fått innvilget stamcellebehandling på et sykehus i Israel.

Det er lokalavisen Askøyværingen som forteller historien hans.

 

Fikk behandlingstilbud i Israel

MS, som står for multippel sklerose, er en kronisk sykdom i sentralnervesystemet. Gjennom årene har forskjellige medisiner blitt testet, uten nevneverdig effekt. Stamcellebehandling vil heller ikke kunne gjøre ham helt frisk, men det er håp om at sykdommen vil kunne stoppes, og at tilstanden hans vil kunne bli kraftig forbedret.

Da Jonn-Idar først hørte om denne behandlingsmetoden i høst, var han langt nede, og tenkte at han hadde ett til to år igjen å leve. En avishistorie om en MS-pasient som hadde blitt tilnærmet frisk etter stamcellebehandling i India fikk ham til å øyne nytt håp. Etter å ha fått avslag på søknader om behandling ved seks sykehus i seks ulike land, fikk han til slutt et positivt svar. Han hadde fått time ved The International Center for Cell Therapy & Cancer Immunotherapy i Tel-Aviv i mars 2016. Han tok imot timen, men gjorde oppmerksom på at han kanskje ikke var i live så lenge. I romjulen fikk han gladmeldingen om at sykehuset hadde mottatt en avbestilling, og at han derfor kunne få behandling i mai dette året.

– Den eneste sjansen jeg har

Stamcellebehandling utføres ved å øke produksjonen av stamceller i blodet. Disse tas ut og fryses ned. Jonn-Idar vil få cellegift for å bryte ned immunforsvaret, før stamcellene pumpes inn i kroppen igjen. Behandlingen varer i to måneder, og han regner med at de totale kostnadene vil beløpe seg til 1,1 million kroner. Venner og familie har så langt samlet inn 450.000 kroner til formålet. Det er opprettet en gruppe på Facebook hvor han legger ut oppdateringer og informasjon til de som ønsker å støtte, kalt Støttegruppe for Jonn-Idar Nordstrand Fjæra.

Håpet er å kunne stoppe progresjonen av MS, trene seg opp igjen, og kanskje en gang kunne både gå og jobbe igjen.

– Jeg er fengslet i min egen kropp. Jeg risikerer å bare bli liggende i sengen, og ikke kunne kommunisere. Dette er håpet mitt, dette er den eneste sjansen jeg har, sier Jonn-Idar ifølge Askøyværingen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart