Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)

Hva om Israels ambassade betalte norske soldater for å sverte Forsvaret?

1 av 5 norske soldater i Afghanistan så brutalitet mot sivilbefolkningen. Hva om den israelske ambassaden i Oslo betalte dem for å stå fram med anonym kritikk av Forsvaret og regjeringen?

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

13 prosent av norske soldater i Afghanistan tror de har tatt liv i kamphandlinger én eller flere ganger.

19 prosent av norske soldater sier de har vært vitne til brutalitet mot sivilbefolkningen, fanger eller fengslede én eller flere ganger.

55 prosent av norske soldater har sett uskyldige ofre for krigen.

42 prosent har sett ting som var moralsk betenkelig.

11 prosent sier de gjorde eller var med på ting som var moralsk betenkelig.

20 prosent av norske soldater i Afghanistan sier de har skutt mot fienden.

Hva ville den norske regjering sagt dersom Israels ambassade i Oslo finansierte en organisasjon som hadde som hovedformål å granske disse episodene fra Afghanistan?

Det er slik Norge behandler Israel. I sin siste rapport med anonyme anklager mot de israelske forsvarsstyrkene har den israelske organisasjonen Breaking the Silence ført opp «The Royal Norwegian Embassy to Tel Aviv» som sponsor.

Les mer: Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Tallene for hva norske soldater har opplevd i Afghanistan, er hentet fra Afghanistanundersøkelsen som ble utgitt av Forsvaret i 2012. Se side 37 og 38 i PDF-filen.

 

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart