Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hva om Israels ambassade betalte norske soldater for å sverte Forsvaret?

Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
Det blir anslått at norske styrker har drept mellom to tusen og fire tusen mennesker i Afghanistan fra 2001-2011. Det får forsvinnende liten oppmerksomhet i forhold til alt fokuset på Israels krigføring. (Illustrasjonsfoto: PRT Meymaneh, flickr.com)
1 av 5 norske soldater i Afghanistan så brutalitet mot sivilbefolkningen. Hva om den israelske ambassaden i Oslo betalte dem for å stå fram med anonym kritikk av Forsvaret og regjeringen?

13 prosent av norske soldater i Afghanistan tror de har tatt liv i kamphandlinger én eller flere ganger.

19 prosent av norske soldater sier de har vært vitne til brutalitet mot sivilbefolkningen, fanger eller fengslede én eller flere ganger.

55 prosent av norske soldater har sett uskyldige ofre for krigen.

42 prosent har sett ting som var moralsk betenkelig.

11 prosent sier de gjorde eller var med på ting som var moralsk betenkelig.

20 prosent av norske soldater i Afghanistan sier de har skutt mot fienden.

Hva ville den norske regjering sagt dersom Israels ambassade i Oslo finansierte en organisasjon som hadde som hovedformål å granske disse episodene fra Afghanistan?

Det er slik Norge behandler Israel. I sin siste rapport med anonyme anklager mot de israelske forsvarsstyrkene har den israelske organisasjonen Breaking the Silence ført opp «The Royal Norwegian Embassy to Tel Aviv» som sponsor.

Les mer: Norske myndigheter bruker titalls millioner av kroner på å henge israelske soldater ut som krigsforbrytere. Norske medier følger villig opp med enorm overdekning. På den annen side blir norske soldaters krigsinnsats møtt med øredøvende stillhet. På ti år kan norske styrker ha drept flere afghanere enn antall palestinere drept av israelske soldater under den første og andre intifadaen til sammen!

 

Tallene for hva norske soldater har opplevd i Afghanistan, er hentet fra Afghanistanundersøkelsen som ble utgitt av Forsvaret i 2012. Se side 37 og 38 i PDF-filen.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart