Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Takk til SVs ordførerkandidat i Stavanger

Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
Eirik Faret Sakariassen (24). (Foto: Hans Edward Hammonds, pressebilde fra Stavanger SVs nettside)
Eirik Faret Sakariassen innrømmer at han "gikk over streken".

28. mai beklaget Eirik Faret Sakariassen at han i bystyremøtet anklaget staten Israel for å bedrive folkemord. «Bruken av ordet folkemord var feil og usaklig. Det beklager jeg. Det er lett å la seg rive med mer enn hva godt er når man debatterer saker som engasjerer. Denne gangen gikk jeg over streken, og det er selvsagt noe jeg må ta ansvar for,» skrev Sakariassen i Stavanger Aftenblad.

Vi setter stor pris på at SVs ordførerkandidat kommer med en slik beklagelse, og regner med vi ikke vil se de samme feil og usakligheter kommunisert fra andre folkevalgte i partiet i framtiden. Det er flott at Sakariassen ønsker å se israelere og palestinere leve i egne land og i fred. Det er en slik løsning de fleste jødene i Israel lengter etter.

MIFF har aldri anklaget Sakariassen for å være jødehater. Men vi skrev 13. mai: «Å anklage Israel for å “drive med folkemord og systematisk utsletting av det palestinske folket” er ikke bare en grov og frastøtende løgn, det er også et farlig budskap som kan ha antisemittisk effekt. Å dra sammenligninger mellom dagens israelske politikk og politikken til nazistene [som nettopp drev folkemord og utsletting av det jødiske folk!] kan manifestere seg som antisemittisme, heter det i en arbeidsdefinisjon for antisemittisme som tidligere var publsiert på nettsiden til European Union Monitoring Centre on Racism and Xenophobia (EUMC).»

Vi regner med at Sakariassen, med sin beklagelse, har forstått alvoret i dette.

MIFF forstår godt at Sakariassen ikke setter pris på sjikane og usaklige anklager som han ble møtt med i kjølvannet av at han gikk over streken. Vi tar sterk avstand fra alle hatske omtaler, og river oss i håret når vi ser hvor ville ting folk kan få seg til å skrive og samtidig tro at de gjør Israel en tjeneste.

Gjennom årene har vi mottatt vår egen solide dose hets fra meningsmotstandere. Men vi holder verken partiet SV eller Palestinakomiteen ansvarlig for alle de trusler, gørr og sjikane som enkeltpersoner og nett-troll blant deres støttespillere har servert oss. Det blir for useriøst.

Vi håper virkelig å fortsette konstruktiv dialog med Sakariassen og SV!


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart