Mats Danielsen. (Arkivfoto: MIFF)
Mats Danielsen. (Arkivfoto: MIFF)

Ber Stavanger bryte med Nablus etter ny hyllest av terrorist

Bystyrerepresentant Mats Danielsen (FrP) i Stavanger vil avvikle vennskapsbysamarbeidet med den palestinske byen Nablus umiddelbart.

Torsdag 13. august kunne MIFF melde at den palestinske terroristen Naif Abu Sharakh er blitt hedret med å få en plass oppkalt etter seg i den palestinske byen Nablus. Under den andre intifaden ledet Sharakh en terrororganisasjon som stod bak en rekke angrep mot israelske mål, blant annet det doble selvmordsbombe-angrepet mot Tel Avis sentralbuss-stasjon i januar 2003. 23 mennesker ble drept, og over hundre skadet, flere av dem alvorlig.

Den offentlige hederen til terroristen vekker sterke reaksjoner i den norske vennskapsbyen til Nablus. Mats Danielsen, bystyrerepresentant for FrP i Stavanger, foreslår for bystyret at vennskapsbysamarbeidet med Nablus blir avviklet umiddelbart.

– Alle ubrukte midler som er utbetalt til Nablusforeningen bes tilbakebetalt, skriver Danielsen i en interpellasjon som ble sendt til ordføreren 14. august.

– Vi forventer at Stavangers vennskapsbyer styres etter gode normer og skikker. Dette er et bevis på det motsatte – at vår vennskapsby hedrer terrorister, sier Danielsen.

Han peker også på de uheldige signalene som utformingen av monumentet for Sharakh i Nablus sender. Hedersmonumentet viser et kartutsnitt hvor Israel er borte og er blitt erstattet av Palestina.

– Dette forteller hva terroristen jobbet for – å fjerne Israel for å gjøre plass til en palestinsk stat. Det signaliserer at vår andre vennskapsby, Netanya i Israel, er et legitimt mål for terrorister som ønsker å drepe jøder, sier Danielsen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart