Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)
Den israelske filmregissøren Roy Zafrani (t.h.) ble instruert av den norske filmfestivalsjefen hvordan han må lage filmer for å få solgt sin film. (Bilder via Facebook)

MIFF krever stans i offentlig finansiering av filmfestival

Slik diskriminerende og rasistisk behandling av det jødiske folk har også tidligere i europeisk historie fått offentlig finansiering og støtte. Det må ikke skje i Norge i 2015!

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Med Israel for fred (MIFF) sender i dag følgende brev til Oslo kommune og Norad med protest mot deres økonomiske støtte til filmfestivalen Human Rights Human Wrongs. Filmfestivalen boikotter israelske filmer og er finansiert av våre skattepenger.

  • Støtter du MIFFs protest? Bli medlem og skriv din støtte i kommentarfeltet!

 

 

Til:

Oslo kommune ved ordfører Fabian Stang

Norad ved direktør Villa Kulild

 

Kopi:

Utenriksdepartementet ved utenriksminister Børge Brende

Finansdepartementet ved finansminister Siv Jensen

 

 

Offentlig finansiering av organisasjoner som bedriver diskriminerende og rasistisk Israel-boikott må ta slutt

Vi skriver til dere på vegne av Med Israel for freds over ni tusen medlemmer og 27 lokalforeninger.

På nettsidene til filmfestivalen Human Rights Human Wrongs er Oslo kommune og Norad oppført som «støtteytere». I tillegg er en rekke statlig finansierte institusjoner oppført som samarbeidspartnere, blant dem Norsk senter for menneskerettigheter (UiO), NUPI, Universitetet i Bergen og Høyskolen i Oslo og Akershus.

Mandag 10. august publiserte den israelske filmregissøren Roy Zafrani (31) på Facebook en melding han mottok fra Ketil Magnussen som er festivalsjef for Human Rights Human Wrongs.

Kjære Roy

Takk for at du tok kontakt og fordi du sendte link til filmen din. Jeg er lei meg, men vi kan ikke vise denne filmen. Vi støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel, så om ikke filmene dine handler om den illegale okkupasjonen, eller berører okkupasjonen eller blokaden av Gaza, eller på annen måte diskrimineringen av palestinerne, kan vi ikke vise dem.

Jeg er lei meg. La oss gjerne vite om du har dokumentarfilmer som handler direkte om okkupasjonen, som du vil at vi skal vurdere.

Beste hilsener, Ketil

[MIFFs oversettelse, skjermdump av originaltekst på engelsk vedlegges.]

Det er forstemmende at en filmfestival velger ut som boikottmål – blant alle verdens land som blir herjet av konflikter – verdens eneste jødiske stat. Vi vil ikke akseptere at våre skattepenger blir misbrukt til en slik demonisering.

Vi opplyser at den israelske filmen ikke tar opp Midtøsten-debatten, men er en film som gir større forståelse for barn med spesielle behov.

En kulturell boikott går imot regjeringens uttrykte vilje. Statsminister Erna Solberg har uttrykt ønske om å styrke de kulturelle og økonomiske relasjonene til Israel. I 2009, under den rødgrønne regjeringen, understreket daværende forskningsminister Tora Aasland i Stortinget at det «ikke er aktuell norsk politikk å boikotte israelske eller for den saks skyld andre lands læreinstitusjoner, verken kulturelt eller akademisk».

Boikott av Israel er ulovlig. Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike lokale boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”. En kulturell Israel-boikott av en festival som er finansiert med norske skattepenger må snarest stoppes på samme måte.

Oppfordring til boikott kan i seg selv være brudd på lover mot diskriminering. En fransk ordfører fra et kommunistisk parti erklærte i oktober 2002 at han ville innføre boikott av israelske varer i sin kommune. Ordføreren ble innklaget for retten, først frikjent, men siden bøtlagt i en høyere fransk rettsinstans for diskriminering på nasjonal, rasemessig eller religiøst grunnlag. EUs domstol for menneskerettigheter fant siden at den franske dommen ikke var noe brudd på ytringsfriheten.

Human Rights Human Wrongs har vist filmer fra land som de siste par tiårene har deltatt i kriger med mange ganger større dødstall enn i Israels kriger (Storbritannia, Frankrike, USA, Norge, Danmark for å nevne noen), land som har territorielle konflikter med naboer (for eksempel Spania, Sør-Afrika, Russland, India) og land hvor det blir begått omfattende menneskerettighetsbrudd (for eksempel Mexico, Aserbajdsjan, Hviterussland og Guatemala).

Men det er bare når det gjelder den jødiske staten Israel at en regissør blir avvist på grunn av sitt hjemland. Det er bare israelske regissører som får filmer refusert uten at disse er vurdert etter vanlige kvalitetskriterier.

Slik diskriminerende og rasistisk behandling av det jødiske folk har også tidligere i europeisk historie fått offentlig finansiering og støtte. Det må ikke skje i Norge i 2015!

Offentlig finansiering av organisasjoner som boikotter Israel gjøre stor skade på Norges omdømme internasjonalt. Det er derfor viktig at Oslo kommune og Norad reagerer umiddelbart. Vi ser fram til svar på hvilke tiltak dere vil gjøre.

 

Med vennlig hilsen,

 

Morten Fjell Rasmussen

Styreleder MIFF

 

Conrad Myrland
Daglig leder MIFF

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart