Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

MIFF i «Guds lobby»

Forsiden på boken "Guds lobby" hvor MIFF er omtalt.
Forsiden på boken "Guds lobby" hvor MIFF er omtalt.
"Er det noe MIFF er særlig kjent for, er det utviklingen av argumenter som slår," skriver forfatter Ingrid Vik.

Denne uken presenterte Forlaget Manifest en ny bok av religionshistoriker Ingrid Vik. I boken «Guds lobby» har forfatteren intervjuet en rekke organisasjonsledere og talspersoner for den del av den norske befolkning som hun betegner som «kristenkonservative». Hennes tese er at disse har økende politisk innflytelse.

Kampsakene som Vik ellers beskriver i boken ligger helt utenfor MIFFs agenda. Dette er derfor ikke en bokomtale. I motsetning til Vik ser vi heller ikke Israels sak som en spesiell kristen sak. Den islamske teologen Abdul Hadi Palazzi påpeker for eksempel at Koranen lærer at Israels land er hjemlandet til det jødiske folk.

Men MIFF bruker verken kristne eller muslimske argumenter for å støtte Israel. Slik sett er vi verken Guds eller Allahs lobby.

MIFF støtter først og fremst staten Israel fordi den har gjenopprettet det jødiske folkets livshåp etter deres histories største tragedie. Israel har endret jødiske liv radikalt til det bedre. Det er også mange andre gode grunner til å støtte Israel. Organisasjonen MIFF er for alle som støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel – uavhengig av religion, politisk overbevisning eller legning. Hos oss deltar alle – jøder, ateister, liberale og konservative kristne, kurdiske muslimer, SVere og FrPere for å nevne noen eksempler – på likefot.

 

MIFF i boken

Her vil vi bare kort orientere om hvilken behandling MIFF får i boken «Guds lobby».

Vik kontaktet MIFF i oktober 2014: «Jeg er fullstendig klar over at MIFF er en sekulær aktør, men boken har et kapittel om Israel og norske aktørers engasjement for Israel. Jeg skriver mest om kristne aktører, men MIFF nevnes som den helt sentrale aktøren i det politiske påvirkningsarbeidet. Hadde du hatt tid til prat med meg på telefonen?»

Viks omtale av MIFF konsentrerer seg til 5-7 sider i kapittelet «Israelvennen», som i hovedsak er en presentasjon av Dag Øyvind Juliussen, lederen for Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem i Norge.

Forfatteren begrunner at hun har tatt med MIFF i boken slik: «De aller fleste av medlemmene, styremedlemmer og sekretariat har sin bakgrunn i kristenkonservative miljøer og menigheter.» Det er ukjent for MIFF hvor mange av våre medlemmer som ville kjent seg igjen i dette, men vi har ingen problemer med å bekrefte at en god del – sannsynligvis et flertall – av våre medlemmer er kristne.

Vik inkluderer heldigvis følgende sitat fra intervjuet av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF:

«Det er ikke sånn at kristne etablerte MIFF som sekulær organisasjon for å få større innflytelse. Det var ungdommer uten religiøst engasjement som startet MIFF på 1970-tallet. MIFFs første styreleder var en norsk jøde. Når kristne støtter MIFF, er det fordi vi gir dem oppdatert informasjon om den politiske situasjonen i Israel, pluss at de ser at argumentene får større gjennomslag når vi ikke blander bibelvers inn i saksframstillingen.»

For mer bakgrunn, les artikkelen Kristenfundamentalister? fra 2003.

 

MIFF har argumenter som slår

Vik gjengir noen av MIFFs synspunkter på norsk mediedekning og den politiske utviklingen de siste årene, men bruker ikke mye plass til dette. I flere tilfeller er forfatterens beskrivelse av MIFFs arbeid svært positivt:

Hun begynner med å nevne MIFFs vekst («Bare siden 2008 har MIFF økt fra 2000 medlemmer til godt over 9000 i dag.»).

«MIFF er utvilsomt en av de mest innflytelsesrike aktørene i det norske Israel-engasjementet, ikke minst på grunn av daglig leder Conrad Myrland, som har lang journalistisk erfaring og er en dreven og kompromissløs debattant.»

«Er det noe MIFF er særlig kjent for, er det utviklingen av argumenter som slår. På hjemmesidene tilbys argumenter og presentasjon av politisk, sosial og historisk kontekst som kommer godt med for dem som vil skrive leserinnlegg eller debattere Israel. Nettsiden tilbyr ikke mindre enn 20.000 informasjonssaker. På de brukervennlige sidene leser jeg: ‘Ny bruker på MIFF? Skal du skrive skoleoppgave? Finne Israels argumenter raskest mulig? Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, veileder og gir svar på ofte stilte spørsmål.’»

Til slutt kan vi bare håpe at alle Israel-venner ser like tydelig som Vik hvor viktig MIFFs arbeid er! HL-senterets rapport fra 2012 viste at det den gang var over 500.000 voksne nordmenn som mente at staten Israel fortjener spesiell støtte. MIFF kan fortsette å vokse med 24,6 prosent i året helt fram til år 2034 før vi har tømt hele dette reservoaret av potensielle medlemmer!

Bli medlem av MIFF nå – det er gratis ut året!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart