Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "jødene har skylda" uthevet av MIFF.
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "jødene har skylda" uthevet av MIFF.

MIFF klager på Googles søkeforslag

"Jødene har skylda" foreslår Google når du skriver "jødene har". Og hva tror du Google foreslår hvis du begynner å skrive "Israel er"?

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Prøv å skrive «Israel er» i søkefeltet til Google. Dersom søkeselskapets tjeneste med å foreslå søkeuttrykk er skrudd på i din nettleser, vil du få forslaget «Israel er en terrorstat» som første alternativ.

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "Israel er en terrorstat" uthevet av MIFF.
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag «Israel er en terrorstat» uthevet av MIFF.

Starter du et søk med «jødene har» får du opp «jødene har skylda» som første alternativ.

Hvorfor kommer Google med slike frastøtende forslag?

– Søkeuttrykkene du ser som en del av autofullfør-tjenesten bygger på hva andre har søkt på og innholdet til nettsider, forklarer Google på sin informasjonsside. Forslagene blir automatisk generert av en algoritme, uten menneskelig innblanding.

– Algoritmen er designet for å avspeile utvalget av info på nettet. Så akkurat som innhold på nettet, kan søkeuttrykkene du ser være rare eller overraskende, skriver Google.

Googles søkeforslag bekrefter nok en gang at mange nordmenn har et falskt bilde av Israel. Se et foredrag av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, hvor han forklarer hvordan dette falske bildet blir skapt.

 

Skyld og terror

I januar 2013 hevdet lederne i Norges største moské at «jødedommens mediekontroll» i Norge er årsak til at mediene skriver negativt om islam. – Imamens uttalelser «bekrefter at det finnes en grunnleggende antisemittisme i store muslimske miljøer», sa professor i journalistikk Rune Ottosen ved Høgskolen i Oslo.

De siste 28 år er drøyt titusen palestinere (de aller fleste av dem muslimer), stridende og sivile, drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker. Det tilsvarer omlag én person i døgnet. Etter andre verdenskrig er antall muslimer drept i væpnet konflikt over 450 per døgn, og dødstall på samme nivå fortsetter til i dag.

Norge har de siste par tiårene årene deltatt i kriger som har krevd mange flere menneskeliv enn krigene og anti-terror operasjonene som Israel har vært involvert i samme periode. Men når man begynner å søke på «Norge er» i Google, er det helt andre forslag enn «en terrorstat» som kommer opp.

Når Israel har forsvart sine innbyggere mot rakettangrep fra voldelig islamistgrupper har landet blitt møtt med massiv fordømmelse i Norge. Mange av dem som fordømmer – både politikere og avisredaksjoner – har selv gitt støtte til norsk og mer brutal krigføring.

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag når man begynner å legge inn søkeuttrykket "Norge er".
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag når man begynner å legge inn søkeuttrykket «Norge er».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart