Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF klager på Googles søkeforslag

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "jødene har skylda" uthevet av MIFF.
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "jødene har skylda" uthevet av MIFF.
"Jødene har skylda" foreslår Google når du skriver "jødene har". Og hva tror du Google foreslår hvis du begynner å skrive "Israel er"?

Prøv å skrive «Israel er» i søkefeltet til Google. Dersom søkeselskapets tjeneste med å foreslå søkeuttrykk er skrudd på i din nettleser, vil du få forslaget «Israel er en terrorstat» som første alternativ.

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag "Israel er en terrorstat" uthevet av MIFF.
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag «Israel er en terrorstat» uthevet av MIFF.

Starter du et søk med «jødene har» får du opp «jødene har skylda» som første alternativ.

Hvorfor kommer Google med slike frastøtende forslag?

– Søkeuttrykkene du ser som en del av autofullfør-tjenesten bygger på hva andre har søkt på og innholdet til nettsider, forklarer Google på sin informasjonsside. Forslagene blir automatisk generert av en algoritme, uten menneskelig innblanding.

– Algoritmen er designet for å avspeile utvalget av info på nettet. Så akkurat som innhold på nettet, kan søkeuttrykkene du ser være rare eller overraskende, skriver Google.

Googles søkeforslag bekrefter nok en gang at mange nordmenn har et falskt bilde av Israel. Se et foredrag av Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, hvor han forklarer hvordan dette falske bildet blir skapt.

 

Skyld og terror

I januar 2013 hevdet lederne i Norges største moské at «jødedommens mediekontroll» i Norge er årsak til at mediene skriver negativt om islam. – Imamens uttalelser «bekrefter at det finnes en grunnleggende antisemittisme i store muslimske miljøer», sa professor i journalistikk Rune Ottosen ved Høgskolen i Oslo.

De siste 28 år er drøyt titusen palestinere (de aller fleste av dem muslimer), stridende og sivile, drept i konflikt med israelske sikkerhetsstyrker. Det tilsvarer omlag én person i døgnet. Etter andre verdenskrig er antall muslimer drept i væpnet konflikt over 450 per døgn, og dødstall på samme nivå fortsetter til i dag.

Norge har de siste par tiårene årene deltatt i kriger som har krevd mange flere menneskeliv enn krigene og anti-terror operasjonene som Israel har vært involvert i samme periode. Men når man begynner å søke på «Norge er» i Google, er det helt andre forslag enn «en terrorstat» som kommer opp.

Når Israel har forsvart sine innbyggere mot rakettangrep fra voldelig islamistgrupper har landet blitt møtt med massiv fordømmelse i Norge. Mange av dem som fordømmer – både politikere og avisredaksjoner – har selv gitt støtte til norsk og mer brutal krigføring.

Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag når man begynner å legge inn søkeuttrykket "Norge er".
Skjermdump fra www.google.no 21. september 2015. Googles søkeforslag når man begynner å legge inn søkeuttrykket «Norge er».

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart