Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på

Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)
Israels president Reuven Rivlin tok imot Jon Hanssen-Bauer som Norges ambassadør til Israel mandag 2. november. (Foto: Norges ambassade i Israel / Twitter)
Norges nye ambassadør kom med lovord til Israels president under innsettelsen mandag. - Norge har økt investeringene i Israel med 20 prosent dette året, fortalte han.

I en seremoni i den israelske presidentboligen ble Norges nye ambassadør til Israel mandag innsatt i tjenesten. Sammen med nye ambassadører fra Slovakia, Sri Lanka, Irland og Sierra Leone overleverte Jon Hanssen-Bauer sitt akkreditiv til Israels president Reuven Rivlin og mottok den formelle anerkjennelsen som ambassadør i landet.

 

Rivlin: – Stort potensial for samarbeid

– Jeg vet at du har stor erfaring og forståelse av denne regionen, og av behovet for å sikre Israels borgeres trygghet og komme til en avslutning på konflikten med palestinerne. Vi ønsker å leve i fred, ikke bare med en fredsavtale, sa Rivlin da han introduserte Hanssen-Bauer, ifølge referatet fra presidentens administrasjon.

– Det er stort potensial for samarbeid mellom våre land, særlig innenfor innovasjon og energi, der vi kan arbeide for å finne løsninger som hele verden vil kunne nyte godt av, fortsatte Rivlin.

 

Hanssen-Bauer: – Stolt av relasjonen med Israel

Ambassadør Hanssen-Bauer sa at Norge er stolt av å ha hatt en langvarig relasjon til Israel, og at han vil arbeide for å øke og utvide relasjonen mellom de to landene enda mer.

– Jeg vil uttrykke dyp takknemlighet fra kongen og regjeringen i Norge. Dette året har vi hatt diplomatiske relasjoner med Israel i 65 år, noe vi er veldig stolte av, sa han.

– Samarbeidet vårt har vokst gjennom årene. Bare dette året har vi hatt en økning på 20 prosent i våre investeringer i Israel, som kommer av at vi har tro på styrken i den israelske økonomien. Jeg ser stort på oppgaven jeg har i å øke og utvide relasjonen mellom landene våre, fortsatte den påtroppende ambassadøren.

– Vi er stolte av at vi var vertskap for Oslo-forhandlingene, og vi er svært klar over vanskelighetene som har vært siden. Vi er her for å være med på å bidra til at en avtale som bringer fred og sikkerhet til Israel, blir oppnådd. Jeg vil uttrykke min dype takknemlighet for din personlige innsats for å styrke Israel som en demokratisk og jødisk stat, og for å beskytte like rettigheter og muligheter for alle borgerne i Israel. Vi anerkjenner at de verdiene Israel er bygget på, er de samme verdiene som Norge er bygget på, sa Jon Hanssen-Bauer til Israels president.

MIFF møtte den påtroppende ambassadøren på et møte i Utenriksdepartementet i mai.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart