Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Grandes grandiose idé

Venstre-leder Trine Skei Grande. (Skjermdump fra VG TV 16. november 2015)
Venstre-leder Trine Skei Grande. (Skjermdump fra VG TV 16. november 2015)
Har Trine Skei Grande funnet løsningen for Israel?

Venstre-leder Trine Skei Grande ble mandag 16. november intervjuet av VG TV. Der argumenterer hun imot flere kommentatorer som tar til orde for bedre overvåkning og mer etterretning i kampen mot islamistisk terror.

«Det å si at bare vi overvåker og bare vi bruker våpen, så kommer vi til å bli kvitt det… Ja, det er land som kjører den taktikken. Ett av dem heter Israel. Det har alltid brukt den metoden for å oppnå sin sikkerhet, og det har blitt mer og mer usikkert. Fordi dette trigger mekanismer i et samfunn som rekrutterer til slike miljøer, fordi det trigger mekanismer i det internasjonale samfunnet som gjør at «hvorfor skal vi stå opp for menneskerettigheter, som er så villig til å bryte dem så lett». Jeg vil advare mot alle som har enkle svar på disse kompliserte spørsmålene,» sa Grande.

For en grandios idé! Her er løsningen. Israelske sikkerhetsstyrker må slutte å bære våpen, da blir det trygt! Da kan de palestinske knivterroristene får avslutte sine viktige prosjekter i ro og fred.

Ironi til side. Venstres partileder tar feil. Sikkerheten for israelere har blitt bedre og bedre de siste mange årene.

I første omgang ble 1 prosent av Israels jødiske befolkning – over 6000 – drept i uavhengighetskrigen i 1948. Fienden var oppflammet av de samme islamistisk kamprop som lød i Paris’ gater fredag 13. november.

Fra 1951 til 1987 ble gjennomsnittlig over 30 israelere drept hvert år  i ulike infiltrasjonsangrep (fedayeen-angrep). I samme periode ble over fem tusen israelere drept i de store krigene mellom 1956-1973. Det tilsvarer over 300 årlig drepte over en periode på 17 år.

På 1980- og 1990-tallet ble over 1300 israelere drept i konflikt med geriljastyrker i Libanon.

Gjennom alle disse årene har Israel trappet opp overvåkning og forbeholdt seg retten til å bruke våpen.

Under selvmordsterrorbølgen på 1990-tallet varierte israelske dødstall fra en topp på 75 i 1996 til 4 i 1999. Under den andre intifadaen ble 419 israelere drept i det verste voldsåret 2002. Siden den gang gikk antall drepte kraftig ned år for år. Selv når man tar med dødstallene fra Libanon-krigen i 2006 og de siste årenes kriger på Gaza-stripen med i beregningen, har israelernes sikkerhet – målt i antall drepte i krig og konflikter – blitt betydelig bedre over den moderne statens levetid.

Og det er mer feil i Grandes uttalelse. Israel tror ikke at de skal bli kvitt islamistisk vold med overvåkning og våpen. Men de vet at dette er effektive metoder for å begrense og bekjempe den.

Tenk om det hadde vært noen med våpen i Bataclan som kunne skutt tilbake mot terroristene i Paris? Tenk om det var noen ved gaterestaurantene som hadde hatt våpen og som kunne stanset terroristene tidlig i sin massakre?

En stor mengde slike massakrer er blitt tidlig stanset i Israel fordi de «kjører den taktikken».

 

PS!

Det hører med til historien at VG NETTs journalister siterer Skei Grande feil i nettartikkelen. «Da kan jeg bare vise til Israel, som et eksempel på land som kjører denne taktikken, og som er blant de mest usikre landene vi har,» sa Grande ifølge VG. Ifølge VGs egen video sa hun det som MIFF gjengir over. Det burde være unødvendig å si, men la oss slå det fast: Israel er ikke ett av de mest usikre landene vi har.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart