Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Syversen og KrF dro statsbudsjettet i riktig retning

Hans Olav Syversen (KrF) på MIFFs Israel-debatt i Oslo 27. august 2013. (Foto: Atle Hansen)
Hans Olav Syversen (KrF) på MIFFs Israel-debatt i Oslo 27. august 2013. (Foto: Atle Hansen)
Hans Olav Syversen (KrF) har fått regjeringen til å redusere bistanden til UNRWA. Det er et lite, men viktig, skritt i riktig retning.

Avisen Dagen melder 25. november at bistanden til UNRWA er kuttet 25  millioner kroner i budsjettforhandlingene mellom regjeringen og Venstre og KrF. Leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen (KrF), argumenterte i forhandlingene med at UNRWA burde få tilsvarende kutt som andre poster. Han sier også at han personlig er meget skeptisk til måten UNRWA jobber.

– Palestinerne [som ivaretas av UNRWA] sitter i leire i mange år, noe som er helt mot det man ellers gjør i slike situasjoner. Målet er jo å få flyktningene integrert, påpeker Syversen.

 

Kritikk fra Palestinakomiteen

Når budsjettendringen får kritikk av Palestinakomiteen, er det stor sjanse for at regjeringen og samarbeidspartiene har gjort noe riktig.

– Det er vanskelig å se dette som noe annet en politisk vilje til å ramme det palestinske folk, sier Kathrine Jensen, leder av Palestinakomiteen, til Dagen. Palestinerne har de siste årene fått omkring 800 millioner kroner gjennom statsbudsjettet. Ser Palestinakomiteen på alle budsjettnedskjæringer på 3 prosent med like vond vilje?

Til sammen er det kuttet 4,2 milliarder kroner i statsbudsjettet. Reduksjonen i bistanden til UNRWA utgjør dermed 0,6 prosent av kuttene. Hvem andre ville Palestinakomiteen ha rammet dersom det skulle kuttes i andre poster?

 

Det eneste riktige

Regjeringen og samarbeidspartiene har gjort det riktige. Den rødgrønne regjeringen skrudde år for år opp støtten til UNRWA, selv om denne FN-organisasjonen bidrar til at konflikten mellom Israel og palestinerne sementeres i stedet for å løses.

Når flyktninger kommer i arbeid, mener alle politiske partier i Norge at integreringen er på rett vei. UNRWA hindrer millioner av mennesker å bli produktive borgere. Den gir stadig flere etterkommere av flyktninger kontanter, bolig, helsestell og utdanning med mer. UNRWA har skapt et raskt voksende filleproletariat, millioner av mennesker som lever på andres almisser. De mest skadelidende er selvsagt palestinerne selv.

FNs høykommisær for flyktninger løser det ene flyktningproblemet etter det andre ved å integrere flyktningene i de landene de har dratt til, eller med gjenbosetting i tredjeland. Høykommisæren gjør om på situasjonen, de som før var flyktninger er det ikke lenger. UNRWA bruker milliarder av kroner på videreføre flyktningstatusen til palestinerne i generasjon etter generasjon.

Så lenge UNRWA fortsetter med sin nåværende agenda, burde all norsk støtte blitt stanset. Budsjettendringen som KrF fikk gjennom er bare et første skritt i riktig retning. I retning av at den uverdige situasjonen for etterkommerne av palestinske flyktninger kan løses.

 

Les mer i artikkelen: Palestinerne blir de skadelidende for norsk dobbeltstandard


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart