Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

SV-politiker bruker juleevangeliet til å demonisere Israel

Skjermdump av Ivar Johansens blogginnlegg. Innfelt et portrett av SV-politikeren. (Foto: ivarjohansen.no)
Skjermdump av Ivar Johansens blogginnlegg. Innfelt et portrett av SV-politikeren. (Foto: ivarjohansen.no)
Føyer seg inn i en svært lite hederlig rekke.

Det slår aldri feil. Historisk sett er kristne høytider blitt misbrukt til angrep mot jøder i Europa. Tradisjonen fortsetter frem til i dag, nå i en litt annen form – kristne høytider blir brukt som et påskudd til å demonisere verdens eneste jødiske stat.

Torsdag 3. desember publiserte Ivar Johansen, byrådsmedlem for Sosialistisk Venstreparti i Oslo, et blogg-innlegg med tittelen Josef og Maria ville blitt stoppet av muren. Han har illustrert artikkelen med et maleri som viser en mann og en kvinne på et esel som nærmer seg en betongmur.

Johansen konkluderer slik:

«I 1989 falt Berlin-muren. I 1994 var det slutt på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Likevel gjentar Israel de historiske feilgrepene i ved å reise elektriske gjerder, vakttårn og en mur. Apartheid-muren. Josef og Maria ville blitt utestengt og ville ikke nådd fram til herberget.»

MIFF har tidligere korrigert propagandamaleriet til Johansen med noe tekst.

Propaganda-julekortet forsøker å framstille den israelske muren som hinderet for et nytt juleevangelium. MIFFs korreksjon viser hva som ville vært den største trusselen mot jødiske Maria og Josef og deres sønn i Betlehem.
Propaganda-julekortet forsøker å framstille den israelske muren som hinderet for et nytt juleevangelium. MIFFs korreksjon viser hva som ville vært den største trusselen mot jødiske Maria og Josef og deres sønn i Betlehem.

 

Ikke husrom og hjerterom for jøder i Betlehem

MIFF kommenterte dette løgnbildet mot Israel allerede i 2005.

Som et ungt jødisk par fra Nasaret ville Maria og Josef selvsagt hatt helt andre bekymringer i Betlehem enn den israelske sikkerhetsbarrieren. Under den andre intifadaen kunne ingen ubevæpnede jøder trygt reise inn i palestinsk-kontrollerte områder. For å unngå lynsjinger innførte israelske myndigheter forbud for alle statsborgere mot å ta seg inn i områder hvor palestinske selvstyremyndigheter har sikkerhetskontroll. Høstens knivterror har nok en gang bevisst at det ikke er husrom eller hjerterom for jøder i Betlehem.

Muren i Betlehems-området er ikke bygget for å hindre noen i å ta seg inn i Betlehem – den er bygget for å beskytte jødiske Maria’er og Josef’er fra å bli angrepet av jihadister fra Betlehem og andre palestinske byer. Kontrollpostene sjekker trafikk ut av byen, ikke inn i byen.

Sikkerhetsbarrieren er selvsagt ingen apartheid-mur, men et passivt sikkerhetstiltak som de fleste israelere ser på som svært kostbart, men nødvendig.

 

Ingen Berlin-mur

Johansen er forvirret også når det gjelder Berlin-muren.

Berlin-muren ble bygd av et kommunist-regime for å hindre egne innbyggere å flykte UT, og dermed skade regimets renommé.

På den andre side er Israels mur bygd for å beskytte egne innbyggere, ikke minst jødiske flyktninger fra kommunistregimer og arabiske land, og hindre fiendtlige elementer fra å ta seg INN for å skade dem.

Johansen siterer fra uttalelsen som Den internasjonale domstolen i Haag kom med i 2004. Han unnlater å nevne at USA og en rekke europeiske land, inkludert Norge, mener domstolen i Haag ikke har rett til å avsi noen juridisk dom med hensyn til barrieren.

Johansen unnlater å fortelle om alle de andre landene som bygger barrierer for å få kontroll på trafikken inn i sine landområder.

Kristenforfølgelse
Det ville neppe være bare foreldrene til Jesus som fikk en ublid mottakelse i den palestinske byen, dersom juleevangeliet skulle blitt repetert i dagens politiske klima. Som den første kristne, og endog en som vant tilhengere fra andre religioner, ville Jesus nok også fått merke på kroppen forfølgelsen fra muslimene i byen. Det foregår utstrakt diskriminering og trakassering av kristne i palestinske områder. PA gjør lite eller ingenting for å dempe forfølgelsen. Trakasseringen er særlig intens mot de kristne lederne som får muslimer til å konvertere bort fra islam. Jesus ville ligget tynt an.

– Rasismen vi blir utsatt for øker stadig. I 1950 utgjorde den kristne befolkningen 75 prosent av Betlehem. I dag er vi knapt mer enn 12 prosent kristne. Hvis tilstandene fortsetter, vil vi ikke være her mer om 20 år, sa den palestinske journalisten Samir Qumsiyeh til Jerusalem Post i oktober 2005. Kristen utvandring fra området har fortsatt siden den gang.

3. desember 2015 publiserte også Palestinakomiteen løgnbildet på sin Facebook-side.
3. desember 2015 publiserte også Palestinakomiteen løgnbildet på sin Facebook-side.

 

 

Relaterte artikler:

2005, 2006 og 2007 – tre år på rad brukte NRK muligheten til å angripe Israel i forbindelse med julehøytiden.

I 2012 innledet AUF Rogaland og NRKs Sidsel Wold adventstiden med pepperkakehus som fremstiller Palestina som et fengsel.

I 2012 skrev MIFF en kommentar til Jan-Erik Smildens julekommentar i Dagbladet og teologen Jens Olav Mælands julehilsen i Stavanger Aftenblad: Juleartikler i norske aviser blir brukt til å tegne løgnbilder av Israel. Det forties konsekvent at økende muslimsk trakassering, etter at palestinske selvstyremyndigheter fikk kontroll over byen på 1990-tallet, har redusert andelen kristne i Betlehem betydelig.

MIFF har lagt inn noen snakkebobler og en rettelse i AUFs juleillustrasjon.
MIFF har lagt inn noen snakkebobler og en rettelse i AUFs juleillustrasjon.

I 2013 publiserte Arbeiderpartiets Ungdomsfylking (AUF) en hilsen med ønske om god jul til medlemmer og samarbeidspartnere. Julehilsenens illustrasjonsbilde var illustrert med bilde av tre vise menn som blir hindret i å komme inn til Jesus-barnet i Betlehem av en høy betongmur. Bildefilen har navnet “riv muren tre vise menn”. MIFF påpekte alle feilene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart