Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFFs filmvisning nådde israelske nyheter

Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.
Jerusalem Post omtaler MIFFs planlagte kinovisning av den boikottrammede israelske filmen The other dreamers.

Mange reagerte sterkt da filmfestivalen Human Rights Human Wrongs avviste å ta med i programmet en israelsk dokumentarfilm om barn med spesielle behov og begrunnet avslaget med at de ”støtter den akademiske og kulturelle boikotten av Israel”.

MIFF (Med Israel For Fred) sørger nå for at den rørende israelske filmen likevel blir tilgjengelig for kinopublikum i Oslo, ved å sette opp en egen visning tirsdag 23. februar på Saga kino.

Saken har nå nådd den israelske avisen Jerusalem Post. ”Pro-israelsk gruppe vil vise film som ble boikottet av norsk festival”, skriver avisen til overskrift i saken om MIFFs initiativ. Avisen skriver:

The other dreamers, en dokumentar om israelske barn med spesielle behov, ble avvist at arrangørene av filmfestivalen Human Rights Human Wrongs i august i fjor fordi de krever at bare israelske filmer som omhandler ”okkupasjonen” kan bli vurdert for visning. Dette fikk MIFF, som er en forkortelse for Med Israel For Fred, til å arrangere sin egen offentlige visning av filmen.”

De siterer fra miff.no: ”Ved å møte opp på filmvisningen er du med på å gi et kraftfullt uttrykk for at vi ikke tolererer denne diskrimineringen.”

Møt opp på Saga kino 23. februar du også! Her finner du informasjon om arrangementet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart