Faksmile fra Klassekampen 22. mars 2016.

Oljefondet vokser 30 prosent i Israel

Oljefondet har tro på Israel til å sikre avkastning for norske skattebetalere i framtiden.

Ved utgangen av 2015 hadde Oljefondet investert 24,6 milliarder kroner i selskapsaksjer og rentepapirer i Israel, melder Klassekampen tirsdag 22. mars. Dette er en økning på 5,6 milliarder fra utgangen av 2014. I prosent er økningen 29,5 prosent.

Oversikten til Oljefondet viser at fondet har investeringer i 82 israelske aksjeselskaper på totalt 13,3 milliarder kroner. 11,3 milliarder kroner er investert i rentepapirer. Av dette er over 10,2 milliarder kroner investert i rentepapirer i den israelske staten.

Sosialistisk Venstreparti har en årlig rutine på å protestere på Oljefondets investeringer i Israel. Det gjør de også i Klassekampen i år. Skal vi like gjerne boikotte alle? spurte MIFFs daværende journalist Kenneth O. Bakken i en kommentarartikkel i 2013. Han listet opp en rekke land som Oljefondet investerer i, men som er involvert i konflikter, kriger og brudd på menneskerettighetene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart