Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Framtidens jagerfly leveres snart til Israel

F-35 jagerfly. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske luftforsvaret / Flickr.com)
F-35 jagerfly. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske luftforsvaret / Flickr.com)
- Disse flyene vil styrke Israels evne til å avskrekke fiender og kraftig forbedre vår operasjonelle kapasitet, sier forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Det israelske luftforsvaret inngikk i 2010 avtale med det amerikanske selskapet Lockheed Martin om produksjon av nye F-35 jagerfly. Til sammen har Israel bestilt 33 fly av modellen F-35A for å styrke luftforsvaret sitt. Onsdag ble det første av disse flyene vist fram under en avdukingsseremoni ved en av selskapets fabrikker i Texas. Israelske militære toppledere og representanter for amerikanske myndigheter var til stede. Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman var også med på seremonien. Han omtalte flymodellen som ”verdens mest avanserte jagerfly” og sa at Israel er stolt av å være det første landet i regionen som tar slike fly i bruk. Forsvarssjefene har valgt ut det beste for å kunne sikre Israels kontroll over luftrommet sitt, konstaterte han ifølge Jerusalem Post.

Sjefen for det israelske luftvåpenet, brigadegeneral Tal Kalman, sa at han følte han ”hadde framtiden i hendene” da han testet en simulator av F-35.

Lockheed Martins talsmann sier at den nye flytypen vil få en nøkkelbetydning for Israels militære posisjon i Midtøsten. Flyene er laget for å overvinne alle trusler som måtte komme, inkludert avanserte missiler og tungt forsvart luftrom, opplyses det.

Israelske selskaper er også med på produksjonen av flyene. Israel Aerospace Industries produserer vingene til alle fly i verden av typen F-35A. Elbit Systems produserer hjelmer med et avansert høyteknologisk displaysystem til alle F-35 piloter.

I tillegg til Israel er både USA, Norge og minst ti andre land i ferd med å gjøre F-35 til hovedflytypen i luftforsvaret sitt.

Flyet som ble vist fram onsdag vil bli levert til Israel senere dette året.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart