NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Olje- og energiminister Tord Lien (FrP). (Foto: Alexander Helberg, Fremskrittspartiet, flickr)
Olje- og energiminister Tord Lien (FrP). (Foto: Alexander Helberg, Fremskrittspartiet, flickr)

Tord Lien til israelske forskere: – La oss arbeide sammen

Olje- og energiministeren mener Norge ikke bare har behov for å utvide kontakten med Israel innen energisektoren, men på en rekke felter innen teknologi og innovasjon.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Statsråd Tord Lien har denne uken vært på en to dagers rundreise i Israel sammen med en delegasjon fra norske universiteter og norsk næringsliv. Nordmennene fikk stifte bekjentskap med israelske innovatører og akademikere.

Dagsavisen rapporterer fra delegasjonens besøk på Technion-universitetet i Haifa, der professor Boaz Golany fortalte om noen av oppfinnelsene som studentene hans har brakt til verden. Eksempler er minnepinnen vi bruker til datamaskiner og en pille som tar bilder av innvollene etter at man svelger den. Dette universitetet har sendt opp egne satellitter i verdensrommet og jobber nå med en ny generasjon satellitter som ikke er større enn en knyttneve. Samtidig jobber de med mikroskopiske maskiner som skal kunne operere på egen hånd inni en menneskekropp, og ta seg av helseproblemer når de oppstår.

Dagsavisen skriver: ”Israel er ikke et rikt land og det har levd i konflikt i alle sine 68 år. Likevel har landet etablert universitet i verdensklasse, og det har en usedvanlig suksessfull høyteknologisk industri. Bare på Technion alene har tre av forskerne fått Nobelprisen de siste årene.”

Tord Lien inviterte til utvidet samarbeid:

– Vi er sterke på energiforskning. Dere er sterke på nanoteknologi og andre ting, noe vi trenger. La oss arbeide sammen, sa han til israelerne.

 

Forklaringen på den israelske suksessen

Professor Yoed Tsur forklarer til Dagsavisen at Israels store satsing på høyteknologi er en del av forklaringen på hvordan staten har overlevd under kontinuerlige trusler gjennom hele sin eksistens.

– Hvis vi ikke hadde utviklet høyteknologi, hadde vi ikke hatt et militært overtak over våre arabiske naboer, og da hadde vi ganske enkelt ikke vært her, sier han.

Han forklarer også at jødisk kultur tradisjonelt vektlegger studier og læring som en av bærebjelkene i samfunnet. Israel var i mange år det landet i verden som investerte den høyeste prosenten av sitt statsbudsjett i forskning og utvikling. I fjor ble landet overgått av Sør-Korea, som investerer 4,2 prosent årlig.

 

– Norsk interesse å utdype samarbeid

Lien sier han fikk klare signal om at Israel ønsker økt norsk involvering i landets nye gassutvinning. Technion-universitetet har allerede et undervisningssamarbeid med Universitetet i Stavanger.

Lien er opptatt av at samarbeidet også må strekke seg lenger enn til olje- og gassindustrien.

– Vi i Norge må også forberede oss på dagen vi ikke lenger vil kunne hente opp gass og olje. Vi trenger å utvikle vår egen kunnskapsbaserte industri, og her har vi mye å lære av israelerne. De er verdensledende på innovasjon, og det er en norsk interesse å utdype samarbeid, sier han til Dagsavisen.

– Vi kan ikke bare se Israel gjennom fredsprosessen når dette landet har så mye å tilby. Norge vil fortsette å støtte arbeidet for å finne en løsning på konflikten. Men det vi snakker om nå, samarbeidet med Israel, vil skape verdier for oss i Norge, fortsetter han.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart