Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

MIFF svarer Palestinakomiteen

Skjermdump fra Palestinakomiteens nettside.
Skjermdump fra Palestinakomiteens nettside.
- MIFFs kritikk av ungdom som sverter Israel er så langt fra anti-demokratisk som man kan komme, med mindre demokrati betyr friheten til å demonisere Israel uten å bli motsagt, skriver Conrad Myrland.

14. september trykket Aftenposten et innlegg hvor Christine Norheim fra Palestinakomiteen kritiserte MIFF. Vårt svar kom på trykk i Aftenposten to dager senere.

Palestinakomiteens leder Kathrine Jensen vil også ha et ord med i laget. 15. september ble en artikkel av henne publisert på organisasjonens nettside. Under en logo hvor Israel er fjernet fra kartet, hevder Jensen at MIFF gjør «ungdommer» til «skyteskiver for Israelvenner». MIFF «bidrar til å kneble unge stemmer i en viktig debatt. Det er høyst kritikkverdig og anti-demokratisk,» skriver Jensen.

Feilene begynner der i de første setningene. De unge stemmene som Jensen sikter til har vi gjengitt, korrekt og i sin sammenheng, og kritisert. MIFF tar deres stemmer på alvor. Vi omtaler dem ikke bare som anonyme ungdommer, slik Palestinakomiteen gjør, men påpeker at de til dels er folkevalgte og har lederposisjoner i ungdomspartier. Det hører også med at våre kommentarfelt har stått, og står, vidåpne for dem. Flere av ungdommene har vi vært i vennlig og direkte dialog med via Facebook. Dette er så langt fra anti-demokratisk som man kan komme, med mindre demokrati betyr friheten til å demonisere Israel uten å bli motsagt.

Jensen viser at det ikke bare er demokrati hun har misforstått. Hun skriver blant annet:

«Et eksempel på Myrlands menneskesyn finner vi i en artikkel han selv har forfattet på MIFFs hjemmeside. Her gjennomgår han et innlegg  skrevet av et AUF-medlem om den nå avdøde Hashem Azzeh fra Hebron som mistet to ufødte barn som følge av vold fra okkupantens side. Myrland velger å bagatellisere abortene ved å skrive: ”Han nevner ikke at denne palestinske aktivisten siden har fått minst fire barn.”

Hva i alle dager skal det bety? Mener Myrland virkelig å si at ikke var så farlig at disse ufødte barna døde? Hvem har råd til å miste et barn? Det er en kjensgjerning at måten vi velger å ordlegge oss sier noen om hvilke verdier vi selv har og hvordan vi verdsetter andre.»

Jensen sikter til artikkelen Fylkesleder i AUF kommer hjem fra Vestbredden med jødehets, publisert i april 2015. Alle som har opplevd spontanaborter vet hvor sørgelig og traumatisk det er. Jeg nevnte de fire barna for å få fram at familien Azzeh heldigvis hadde fått oppleve flere vellykkede svangerskap etter at de påståtte skadene var påført moren. Ingen har råd til å miste et barn. Jeg skrev også den gang:

«Han [Kai Steffen Østensen] tar ikke med, som aktivisten [Hashem Azzeh] selv innrømmet til en gruppe i 2011, at en domstol fant at bosettere ikke var ansvarlig for konens spontanaborter. Nei, i stedet hevder Østensen at “palestinske damer opplever det hver uke”. Det er utrolig at det går an å lyve så mye i en artikkel som nevner “sannhet” 13 ganger.»

Jensen mistolker meg, gjengir saken ufullstendig og overser den grove og usanne demoniseringen som hennes eget medlem rettet mot israelske bosettere.

Jensen nevner også en artikkel fra februar i år, da MIFF omtalte en video av en norsk folkehøgskolejente som ikke ville kjøpe israelske produkter. Jensen reagerer på at jenta ble omtalt som en mobber. Når noen velger ut verdens eneste jødiske stat som eneste land man vil boikotte, kunne vi med rette gitt mange andre og mye mer grove merkelapper enn «mobber». Når noen står og ser på vareutvalget i en israelsk salgsbod, for deretter å avvise kjøp fordi varene er laget av landsmennene til selgeren, kan vi vanskelig kalle det annet enn mobbing.

MIFF deler sterkt Palestinakomiteens ønske om et Midtøsten-ordskifte i Norge uten trusler. MIFFs ledere har mottatt en mengde trusler gjennom årene, men vi anklager ikke Palestinakomiteen for det som kommer fra enkeltpersoner og «troll» blant folk som kjemper for samme sak som dem.

«Samfunnsengasjert ungdom som er oppriktig opptatt av Israel og Palestina fortjener å bli møtt med respekt for sine meninger og utfordres på en saklig måte av viktige aktører og meningsbærere,» skriver Jensen. Nettopp dét har MIFF tenkt å fortsette med. Vi oppmuntrer alle våre medlemmer og støttespillere til å gjøre det samme.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart