Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Gründer for nytt parti vil boikotte Israel

Hans Jorgen Lysglimt Johansen under lanseringen av partiet Alliansen 24. november 2016. (Foto: Fra Alliansens Facebook-side)
Hans Jorgen Lysglimt Johansen under lanseringen av partiet Alliansen 24. november 2016. (Foto: Fra Alliansens Facebook-side)
"Alliansen"-leder vil boikotte Israel og sprer konspirasjonsteori om at Israel kontrollerer Hillary Clinton.

Torsdag 24. november ble det nye partiet «Alliansen – Norge ut av EØS» lansert. Ifølge partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen har partiet bare én kampsak, nemlig å få Norge utmeldt av EØS-avtalen.

Johansen har de siste ukene vært godt synlig i norske medier fordi han har stått fram som en stor beundrer og støttespiller til den nyvalgte amerikanske presidenten Donald Trump.

Det som ikke har kommet så godt frem i den offentlige debatten er at han vil boikotte Israel. Noen timer før han deltok på et debattmøte om presidentvalget i USA på Studentersamfundet i Trondheim lørdag 5. november skrev han følgende på arrangementets Facebook-side:

«Jeg støtter forslaget helhjertet. Israel bør boycottes så lenge de har ulovlige atomvåpen.» I en annen kommentar samme sted omtaler han MIFF på følgende måte: «MIFF er en selvimotsigelse.»

Skjermdump fra Studentersamfundets Facebook-arrangement.
Skjermdump fra Studentersamfundets Facebook-arrangement.

Bakgrunnen for utfallet mot Israel var et forslag som medlemmene i Studentersamfundet skulle stemme over. Det gikk ut på å kreve at ledelsen ved NTNU skulle stoppe samtaler om samarbeid med det israelske universitetet Technion.

Video av hele møtet kan ses på nettsiden til studentavisen Under Dusken.

 

Konspirasjonsteori om Israel

I den såkalte «sofapraten» på Studentersamfundet fortsatte Lysglimt Johansen med å angripe Israel.

På spørsmål fra debattleder om hva som er kandidatenes fanesaker, svarer han:

«For Hillary så er fanesaken krig og blod. Det skal renne blod i Midtøsten – for Israel, som har betalt … liksom står bak og manipulerer. Det er … « (Se fra 1 time, 15 minutter).

Etter 1 time, 42 minutter og 55 sekunder sier han:

«Hvis vi ser på Hillary, så er jo hun en krigshisser, og vi vet ikke helt hvem det er som påvirker henne. Hun tar imot penger. Hun er en sånn geopolitisk høk som vil krige. Ja, men dette er helt sentralt, som for eksempel Syria, ikke sant, og så får hun støtte fra israelske penger. Israel er jo i krig med Syria, ikke sant. Israel ønsker å styrte hele regimet med Assad og alt sammen, og bli ferdig med det, sånn at de kan få en «upper hand» i den situasjonen, og det er Hillary med på.»

Etter 1 time, 48 minutter og 30 sekunder sier han:

«Russerne er jo invitert av syrerne og Assad, som er en helt legitim stat og regjering som har posisjon i FN og alt mulig. Men bak så ligger Israel igjen, ikke sant, med sine, sitt ulovlige atomvåpenprogram. Det er en av mine… altså… det er helt, helt utilgivelig, og vi kan ikke tillate Israel å ha det ulovlige atomvåpenprogrammet for det ligger der som på en måte som en spøkelse bak… og Israel er i krig med Syria… . Derfor er jeg så for den resolusjonen som kommer senere. Det… det… er jeg … det må dere bare stemme gjennom… for det… Israel trenger å bli boikottet for det ulovlige atomvåpenprogrammet, og det bør påpekes så ofte som mulig, og dere er en av de få som kan gjøre det, ikke sant. Alle bedrifter, og alt mulig kan ikke gjøre det.»

 

Fra "sofaprat" på Studentersamfundet (Skjermdump fra video)
Fra «sofaprat» på Studentersamfundet (Skjermdump fra video)

Vedtaket som studentene gjorde, er ulovlig, påpekte MIFF. Før møtet oppfordret MIFF NTNU-studentene til ikke å følge blinde professorer som dumme sauer.

Senest torsdag, samme dag som han lanserte sitt parti, forsvarte Lysglimt Johansen sin boikott av Israel på Facebook.

Alliansens leder har tydeligvis ikke plass til forståelse for Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart