Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)
Tromsø-ordfører Kristin Røymo. (Foto: Arbeiderpartiet, flickr)

Tromsø på full fart mot boikott

Det røde flertallet i formannskapet (Ap, SV, Rødt) ville ikke vente på noen, verken Israels ambassadør, Utenriksdepartementet eller egen administrasjon.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

17. november vedtok bystyret i Trondheim boikott av varer fra israelske bosetninger. Vedtaket var ulovlig, diskriminerende og fullstendig ensidig.

Det røde flertallet i Tromsø vil ikke finne seg i å være en sinke i oppvigleriet mot Israel her til lands, så et privat boikottforslag fra Jens Ingvald Olsen og Mads Gilbert (Rødt) ble sendt videre til kommunestyret i ekspressfart av et rødt flertall i formannskapet 6. desember.

5. desember påpekte MIFF at Gilbert og Olsen serverer usannheter allerede i første setning av forslaget. Skulle forslaget bli håndhevet skikkelig, om det ikke utelukkende handlet om å sverte verdens eneste jødiske stat, vil det ramme og begrense Tromsøs handelsmuligheter med en rekke viktige produsentland og skremme turister fra byen.

Administrasjonen i Tromsø kommune foreslo å sende boikottforslaget til «faglig utredning av administrasjonen» før det «deretter fremmes for politisk behandling».

Det viste seg at flertallet i formannskapet i Tromsø ikke hadde tid til å vente.

De hadde ikke tid til å vente på synspunkter fra Israels ambassadør.

Anni B. Skogman (FrP) foreslo å utsette saken og invitere Israels ambassadør til å orientere om saken. Forslaget ble nedstemt. Kun Skogman stemte for sitt forslag, åtte stemte imot.

Formannskapet hadde heller ikke tid til å vente på det norske utenriksdepartementet.

Jonas Stein (Venstre) foreslo å utsette saken til «Utenriksdepartementet har gjort en vurdering om Trondheim kommunes boikott-vedtak er i tråd med Norges internasjonale forpliktelser». Forslaget ble nedstemt av det røde flertallet på fem, men fikk støtte av Høyres to representanter, Stein og Skogman.

Formannskapet hadde ikke tid til å vente på sin egen administrasjon.

Jarle Heitmann (Ap) foreslo å sende forslaget direkte til kommunestyret for behandling. Det vant flertall med Arbeiderpartiets tre representanter, SVs representant og Rødts representant (Olsen). De fire borgerlige stemte imot.

Neste kommunestyremøte i Tromsø blir 14. og 15. desember. Før jul har nok byens røde flertall sørget for å ta igjen storebror Trondheim i kappløpet om å være Norges mest anti-israelske kommune.

Boikottpartiene kjemper om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart