Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Boikottpartiene kjemper om stemmene til jødehaterne og dem som tror på løgnbildene av Israel

Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Mads Gilbert i intervju med Al Arabiya. (Skjermdump fra YouTube)
Jakten på stemmene til det store antall nordmenn som har et falskt bilde av Israel har startet. Da kjemper Mads Gilbert (bildet) og flere partier om hvem som er best til å boikotte.

Send din gave til MIFFs kamp mot boikott av Israel via VIPPS (39881), bankkonto 78770654539 eller SMS med kodeordet GAVE til 1948 (250 kroner). Vi trenger din støtte nå!

De siste to og et halvt år har palestinske selvstyremyndigheter nektet å forhandle med Israel. Den israelske statsministeren har hele tiden understreket at han er klar til direkte forhandlinger uten forhåndsbetingelser. I den siste runden av forhandlinger, våren 2014, gikk Benjamin Netanyahu med på at “den nye sikre og anerkjente grensen mellom Israel og Palestina vil bli fremforhandlet basert på 1967-linjene med gjensidige landbytter».

Palestinske selvstyremyndigheter avviser å anerkjenne at Israel er en stat med jødisk identitet og flertall, som selv kan bestemme sine innvandringsregler. De kjemper for en arabisk stat nummer 22 og en muslimsk stat nummer 57, men kjemper innbitt for politiske krav som vil føre til at verdens eneste jødiske stat forsvinner.

Israel har bygd på Vestbredden i snart 50 år, men patruljerte og innegjerdede områder til bosetningene dekker ikke mer enn 3 (tre!) prosent av arealet. Arealberegningen har vi ikke fra Israel, men fra Fagforbundet og Norsk Folkehjelp – to av de mest anti-israelske organisasjonene i Norge.

Til tross for alt dette velger flere politiske partier i Norge å trappe opp sine boikott-tiltak mot Israel og mot israelske bosetninger på Vestbredden. Etter at Trondheim gjorde sitt boikottvedtak 17. november, har politikere i ulike partier på venstresiden tatt til orde for lignende vedtak i andre kommuner. I Arendal er det Arbeiderpartiet. I Bodø er det varaordføreren fra Rødt. Nå har også Mads Gilbert og Jens Ingvald Olsen (Rødt) foreslått at Tromsø skal «kreve dokumentasjon på at varer som kjøpes ikke kommer fra okkuperte områder». Vi kan vente kopier av Trondheims boikottvedtak i en rekke kommuner som domineres av røde partier dersom ikke Utenriksdepartementet setter ned foten mer klart. 24. november kunne MIFF avsløre at gründeren for et nytt politisk parti i Norge, Alliansen, vil ha boikott av Israel.

De rører alle i opprørt vann.

De vet at 12,5 prosent av den norske befolkningen har «utpregede fordommer mot jøder». De vet at det er mest antisemittisme blant personer med sterkest engasjement for palestinerne.

Men boikotterne hevder hardnakket at boikotten ikke har noe med jøder å gjøre, selv om den rammer jøder som bor på feil sted eller jøder som har en politikk de ikke liker.

Kan boikotterne ramme israelske interesser, treffer de en velgergruppe hvor fordommene er enda mer utpregede og mer utbredt. 4 av 10 nordmenn likestiller Israels behandling av palestinerne med nazistenes behandling av jødene under andre verdenskrig. 16 prosent av nordmenn sier seg helt eller nokså enig i påstanden “Så lenge staten Israel finnes, kan det ikke bli fred i verden.” 31 prosent gir hel eller delvis støtte til boikott av israelske varer.

For å gjøre sin boikott av Israel litt mer spiselig, har forslagsstillerne denne høsten gjort sine vedtakstekster litt mer generelle enn før. De gir inntrykk av at de vil boikotte varer fra alle okkuperte områder. Samtidig røper tekstene at det er Israel og Israels okkupasjon som er i fokus. Mange av dem som nå stemmer for boikott av varer fra israelske bosetninger, ønsker seg primært boikott av hele Israel. Mange av dem har kjempet for dette i tiår. Mange av dem mener jødene ikke trenger en stat, slik en leder for boikottbevegelsen sa til TV2 Vårt lille land søndag 27. november.

Selv om de kommunale boikottvedtakene er begrenset til bare bosetningene, oppnår boikotterne den ønskede effekten. Hadde det handlet om å stanse all økonomisk samhandel med Israel, ville en mengde teknologiske og medisinske tilbud vært utilgjengelige for boikotterne. Det drømmer de ikke om. Boikotten handler ikke først og fremst om økonomi, men om å sverte Israel i symbolsaker som vinner medienes oppmerksomhet. Hver gang det snakkes om boikott, enten det er av Israel eller av israelske bosetninger, sitter folk igjen med inntrykket av at det er noe spesielt og kriminelt med Israel, og at landet mer enn andre trenger press fra gode folk i Norge for å oppføre seg riktig.

For det jødiske folk er slike holdninger veldig lett gjenkjennelige. Historien har vist dem at de har god grunn til å frykte politikere som pisker opp slike stemninger.

Dersom de som ønsker boikott vil være prinsipielle og boikotte land som er involvert i territoriale konflikter, kan vi bare ønske dem lykke til. (Kartet viser land som er involvert i konflikter om land- eller havområder.)
Dersom de som ønsker boikott vil være prinsipielle og boikotte land som er involvert i territoriale konflikter, kan vi bare ønske dem lykke til. (Kartet viser land som er involvert i konflikter om land- eller havområder.)

Boikottaksjonene som nå trappes opp, er starten på valgkampen. Fram til 11. september 2017 (og videre) skal Med Israel for fred (MIFF) fortsette å avsløre hvor ulovlige, løgnaktige og diskriminerende de ulike utspillene mot Israel er. Vi trenger deg og dine med på laget! Hvis du ikke er medlem, så send din innmelding nå. MIFF har ingen store sponsorer. Alt arbeidet er bare mulig fordi Israel-venner over hele landet gir frivillige bidrag til informasjonsarbeidet. Hittil i år har vi hatt gaver langt under budsjett, så den økonomiske situasjonen er presset. Send din gave via VIPPS (39881) eller via SMS i skjemaet nederst på denne siden. Du kan også gi gave til konto 78770654539 eller sende SMS med kodeordet GAVE til 1948 (250 kroner).


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart