Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

De som boikotter Israel, må takke nei til luftambulansen

Et Airbus H145 helikopter. (Illustrasjonsfoto: Department for Transport, flickr)
Et Airbus H145 helikopter. (Illustrasjonsfoto: Department for Transport, flickr)
Det blir vanskelig med redning, dessverre.
  • Setter du pris på MIFFs nettside? Gi en gave med SMS i skjemaet under, eller med Vipps (39881) eller bankkonto 78770654539.

I sommer vant Norsk Luftambulanse AS kampen om å drive alle Norges tolv luftambulansebaser fra 1. juni 2018. Den nye driftskontrakten har en varighet på inntil ti år, skriver Luftambulansetjenesten i en pressemelding.

I avtalen har Norsk Luftambulanse forpliktet seg til å stille med nye helikoptre på alle baser. De oppgraderte eller nye Airbus H135- og Airbus H145-maskinene kommer til å benytte elektronikk i cockpiten fra det israelske selskapet Elbit. I cockpit-systemet Helionix brukes Elbits maskinvare blant annet i å lage digitale kart og i systemet som unngår at helikopteret krasjer i terrenget (HTAWS), skriver Aviation International News.

Innen 2018 vil 15 av 17 luftambulansehelikopter i Norge ha israelsk cockpit. Unntakene er to tunge helikopter som vil fly i Tromsø og Ålesund. Allerede fra ifjor har noen av luftambulansene som er i drift i Norge hatt israelsk cockpit, opplyser en velinformet kilde til MIFF.

Senest i oktober i år ble Elbit Systems kåret til beste underleverandør av Airbus Helicopters i 2015. I løpet av det siste tiåret har Elbit levert 4000 enheter til Airbus med elektronikk til helikopter-cockpiter. Bare i år 2015 alene ble 1400 enheter levert, skriver Elbit Systems i en pressemelding. Dette israelske utstyret har allerede reddet mange norske liv. Enda flere vil bli reddet i framtiden.

De som boikotter Israel må, dessverre, velge å takke nei til redning.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart