Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fordømmer Israel – hyller regimer som kostet titalls millioner av mennesker livet

Pål A.H. Christiansen ser mye galt med Israel, men ikke i å posere med en kommunistisk t-skjorte. (Foto: Faksimile Fredrikstad Blad)
Pål A.H. Christiansen ser mye galt med Israel, men ikke i å posere med en kommunistisk t-skjorte. (Foto: Faksimile Fredrikstad Blad)
Fagforbundets Pål A. H. Christiansen smykker seg med kommunismens hammer og sigd, men hogger ned på Israel. MIFF vet nøyaktig hvor mange ord han har skrevet på egenhånd.

Pål A. H. Christiansen er utnevnt av Fagforbundet i Østfold som «Palestina-ambassadør». Fredag 10. februar publiserte han et leserinnlegg i Fredrikstad Blad, hvor han fordømmer Israel for å være en okkupant- og apartheidstat som gjentatte ganger bryter folkeretten, menneskerettene og flere av FN-konvensjonene.

Som illustrasjon til leserinnlegget har Fredrikstad Blad publisert et bilde av Christiansen hvor han bærer en t-skjorte med hammer og sigd, det kommunistiske merket som ble Sovjetunionens offisielle merke i 1922. Det er uklart for MIFF om redaksjonen i Fredrikstad Blad har sett ironien, men la oss håpe mange av avisens lesere gjør det.

Christiansen fordømmer Israel, men hyller kommunismen. Antallet mennesker drept av kommunistiske regimer er mange hundre ganger større, kanskje over tusen ganger større, enn summen av alle drepte i alle de kriger og konflikter Israel er blitt tvunget til å forsvare seg i mot fiendtlige naboer.

Ironien blir komplett for alle som husker at Sovjetunionen er en av historiens største okkupanter. Rundt 1/6 av jordens areal var underlagt Sovjetunionen på det meste. De baltiske stater, Øst-Tyskland, Polen, Tsjekkoslovakia, Romania, Ungarn, Bulgaria og flere asiatiske land var i flere tiår under sovjetisk militær okkupasjon og kontroll. I flere av landene som ble okkupert, er hammer og sigd-symbolet nå forbudt.

Land som har hatt et kommunistisk styresett, er også forbundet med tortur, vilkårlig fengsling og andre brudd på menneskerettighetene. Grunnleggende rettigheter som ytringsfrihet og trosfrihet har vært fraværende i de kommunistiske regimene.

Tåler du mer ironi? Kun ett ord av «leserinnlegget» i Fredrikstad Blad er skrevet av Christiansen. Han har kopiert hvert eneste ord i innlegget fra en resolusjon som ble vedtatt på LOs Trondheimskonferanse i 2017. Deretter har han lagt inn ordet «siden» i første setning, et ord som åpenbart manglet i den vedtatte resolusjonsteksten som ligger ute på LO i Trondheims nettside. «2017 er det 50 år [siden] Israel okkuperte Vestbredden, Øst-Jerusalem og Gazastripen.»

Fantasistater må tydeligvis ha noen veldig fantasifulle ambassadører.

 

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart