Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Får aldri mer sette sine ben i Israel

Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)
Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)
Fra i dag vil ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap) kunne bli avvist på Ben Gurion-flyplassen.

Knesset vedtok mandag 6. mars en lov som forbyr innreisetillatelse eller oppholdsrettigheter til alle utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll [bosetningene]. Loven, som ble vedtatt med 46 mot 28 stemmer, gir innenriksdepartementet rett til å gjøre unntak i særskilte tilfeller, skriver Ha’aretz.

– Dette er en lov som går imot ytringsfriheten, som utgjør politisk sensur og er innrettet mot å få folk til å tie stille. Den gir seg ut for å være imot boikottere av Israel, men den gjør ikke forskjell på Israel og bosetningene og tjener på den måten BDS-bevegelsen, mener Knesset-medlem Tamar Zandberg i Meretz, det mest venstreorienterte jødiske partiet i Knesset.

– En sunn person som elsker dem som elsker ham og hater dem som hater ham, vender ikke det andre kinnet til, sier Betzalel Smotrich fra Bayit Yehudi. Han var en av forslagsstillerne i Knesset.

Fra og med i dag er det mange norske politikere som aldri mer får besøke Israel. Fremst blant dem er nok ordførerne i Trondheim og Tromsø, hvor det nylig er blitt vedtatt kommunal boikott av varer og tjenester fra de israelske bosetningene. Rita Ottervik i Trondheim anbefalte i saksinnstillingen å avvise boikottforslaget, men endte med å støtte Aps gruppe og resten av venstresiden som stemte for.

For framtiden må nok alle de populære vennskapsby-turene til Ramallah på Vestbredden og Petah Tikva i Israel ledes av andre enn politikere fra den venstreorienterte bystyre-koalisjonen i Trondheim. Og hva med Tromsøs kontakter til vennskapsbykommunen Gaza? Hvor mange boikott-politikere fra Tromsø tror dere vil komme seg inn i Gaza via Egypt?

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart