Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)
Ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap). (Foto: Tromsø og Trondheim kommune)

Får aldri mer sette sine ben i Israel

Fra i dag vil ordfører i Tromsø Kristin Røymo (Ap) og ordfører i Trondheim Rita Ottervik (Ap) kunne bli avvist på Ben Gurion-flyplassen.

Knesset vedtok mandag 6. mars en lov som forbyr innreisetillatelse eller oppholdsrettigheter til alle utenlandske borgere som oppmuntrer til økonomisk, kulturell eller akademisk boikott av Israel, israelske institusjoner eller områder under israelsk kontroll [bosetningene]. Loven, som ble vedtatt med 46 mot 28 stemmer, gir innenriksdepartementet rett til å gjøre unntak i særskilte tilfeller, skriver Ha’aretz.

– Dette er en lov som går imot ytringsfriheten, som utgjør politisk sensur og er innrettet mot å få folk til å tie stille. Den gir seg ut for å være imot boikottere av Israel, men den gjør ikke forskjell på Israel og bosetningene og tjener på den måten BDS-bevegelsen, mener Knesset-medlem Tamar Zandberg i Meretz, det mest venstreorienterte jødiske partiet i Knesset.

– En sunn person som elsker dem som elsker ham og hater dem som hater ham, vender ikke det andre kinnet til, sier Betzalel Smotrich fra Bayit Yehudi. Han var en av forslagsstillerne i Knesset.

Fra og med i dag er det mange norske politikere som aldri mer får besøke Israel. Fremst blant dem er nok ordførerne i Trondheim og Tromsø, hvor det nylig er blitt vedtatt kommunal boikott av varer og tjenester fra de israelske bosetningene. Rita Ottervik i Trondheim anbefalte i saksinnstillingen å avvise boikottforslaget, men endte med å støtte Aps gruppe og resten av venstresiden som stemte for.

For framtiden må nok alle de populære vennskapsby-turene til Ramallah på Vestbredden og Petah Tikva i Israel ledes av andre enn politikere fra den venstreorienterte bystyre-koalisjonen i Trondheim. Og hva med Tromsøs kontakter til vennskapsbykommunen Gaza? Hvor mange boikott-politikere fra Tromsø tror dere vil komme seg inn i Gaza via Egypt?

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart