Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Billetter til Israel er bestilt, men disse Trondheim-politikerne kan bli stanset på flyplassen

Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)
Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)
Allerede i april kan Trondheims ordfører og andre formannskapsmedlemmer som stemte for boikott av bosetninger bli nektet innreise i Israel.

Ordførerne i Trondheim og Tromsø får aldri mer sette sine ben i Israel, skrev MIFF 7. mars. Ikke noe problem, mente noen – de kunne ikke tenke seg at ordførerne er interessert i å besøke Israel. Men så enkelt er det ikke. Allerede neste måned har Trondheims ordfører flybillett til Israel. Vil besøket gå i vasken?

Fra 1. til 4. april skal seks politikere fra formannskapet i Trondheim på reise til Israel og de palestinske områdene. Billetter er bestilt og programmet skal være under utarbeidelse. Hovedmålet er å besøke Trondheims vennskapsby Ramallah på Vestbredden. Deltakerne på reisen skal også innom vennskapsbyen Petach Tikva i Israel, får MIFF opplyst fra flere velinformerte kilder i Trondheim kommune.

Delegasjonen inkluderer seks politikere, deriblant ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet, varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne og Ottar Michelsen fra SV. Disse partiene utgjør flertallet som i november 2016 vedtok å boikotte varer og tjenester produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

I tillegg til politikerne reiser også ordførerens rådgiver og to personer fra rådmannens stab.

Lederen for vennskapsforeningen med Ramallah, Venke Aarethun, skal også delta. Hun har i flere år stått i bresjen for boikottaksjoner mot Israel og er tidligere leder i Palestinakomiteen i Norge. Datteren Vilde Aarethun ble i fjor høst nektet innreise til Israel etter at hun nektet å samarbeide med politiet da hun ankom flyplassen i Tel Aviv.

Det store spørsmålet er nå om hele turen til Trondheim-delegasjonen kommer til å gå i vasken. Etter at den israelske nasjonalforsamlingen Knesset på mandag vedtok en lov som forbyr innreise for personer som støtter boikott av Israel eller områder under israelsk kontroll, kan hele eller deler av delegasjonen bli nektet innreise.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart