Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)
Varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne, gruppeleder Ottar Michelsen fra SV og ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet leder partier som stemte for Trondheims boikott av israelske bosetninger. En ny lov vil kunne hindre dem adgang til Israel. (Foto: Trondheim kommune)

Billetter til Israel er bestilt, men disse Trondheim-politikerne kan bli stanset på flyplassen

Allerede i april kan Trondheims ordfører og andre formannskapsmedlemmer som stemte for boikott av bosetninger bli nektet innreise i Israel.

Ordførerne i Trondheim og Tromsø får aldri mer sette sine ben i Israel, skrev MIFF 7. mars. Ikke noe problem, mente noen – de kunne ikke tenke seg at ordførerne er interessert i å besøke Israel. Men så enkelt er det ikke. Allerede neste måned har Trondheims ordfører flybillett til Israel. Vil besøket gå i vasken?

Fra 1. til 4. april skal seks politikere fra formannskapet i Trondheim på reise til Israel og de palestinske områdene. Billetter er bestilt og programmet skal være under utarbeidelse. Hovedmålet er å besøke Trondheims vennskapsby Ramallah på Vestbredden. Deltakerne på reisen skal også innom vennskapsbyen Petach Tikva i Israel, får MIFF opplyst fra flere velinformerte kilder i Trondheim kommune.

Delegasjonen inkluderer seks politikere, deriblant ordfører Rita Ottervik fra Arbeiderpartiet, varaordfører Hilde Okopu fra Miljøpartiet De Grønne og Ottar Michelsen fra SV. Disse partiene utgjør flertallet som i november 2016 vedtok å boikotte varer og tjenester produsert i israelske bosetninger på Vestbredden.

I tillegg til politikerne reiser også ordførerens rådgiver og to personer fra rådmannens stab.

Lederen for vennskapsforeningen med Ramallah, Venke Aarethun, skal også delta. Hun har i flere år stått i bresjen for boikottaksjoner mot Israel og er tidligere leder i Palestinakomiteen i Norge. Datteren Vilde Aarethun ble i fjor høst nektet innreise til Israel etter at hun nektet å samarbeide med politiet da hun ankom flyplassen i Tel Aviv.

Det store spørsmålet er nå om hele turen til Trondheim-delegasjonen kommer til å gå i vasken. Etter at den israelske nasjonalforsamlingen Knesset på mandag vedtok en lov som forbyr innreise for personer som støtter boikott av Israel eller områder under israelsk kontroll, kan hele eller deler av delegasjonen bli nektet innreise.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart