Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«I februar i år reiste en gruppe nordmenn til de palestinske områdene i Israel»

Til tross for alt man med rette og urette kan kritisere Israel for å ha påført palestinerne, ligger de i rangering av levekår (Human Development Index) og lykkerangering på nivå med sine arabiske brødre i nabolaget.
Slike besøk er ok i LO, for det er bare jødene i Histadrut som skal boikottes og fryses ut.

Denne uken er LO samlet til kongress.

Det kan synes håpløst at en organisasjon som Med Israel for fred med 9.700 medlemmer og under 1 million i egenkapital protesterer mot en mektig organisasjon med over 900.000 medlemmer og 4,3 milliarder kroner i egenkapital. Men vi gjør det med god grunn. LO er sykelig opptatt av verdens eneste jødiske stat og går inn for politikk som vil utarme, utsulte og/ eller utslette den.

Fredag skal 315 delegater i LO ta stilling til forslag om full boikott av Israel. Ledelsen vil antakeligvis anbefale heller å stemme fram sekretariatets innstilling, men denne går åpent inn for en politikk der verdens eneste jødiske stat forsvinner.

 

Vil ramme jødenes eneste stat

Ta ikke feil: Sterke krefter i LO har problemer med det jødiske. I april publiserte frifagbevegelse.no et innlegg fra «Palestinakomiteens faglige utvalg». Der blir LO oppmuntret til å bryte kontakten med Histadrut, den største arbeidstakerorganisasjonen i Israel. Skribentene forteller at de selv har besøkt palestinske medlemmer av Histadrut. Det er altså ikke hele Histadrut de vil bryte med, men den delen av Histadrut som er «sentral del av det sionistiske prosjektet og den sionistiske staten». Histadrut «er fortsatt en ivrig beskytter av det sionistiske prosjektet», heter det.

Zionismen er jødenes nasjonale frigjøringsbevegelse. Det er jødene i Histadrut som er så uforskammede at de mener det jødiske folket har rett på sin egen stat som «Palestinakomiteens faglige utvalg» vil at LO skal bryte kontakten med. Et stort flertall av jødene i Histadrut mener det jødiske folket har rett på sin egen stat.

Delegatene på LO-kongressen må ikke la seg lure av det som ser ut som fine ord og begrunnelser. Hensikten med ulike boikottforslag og støtte til palestinernes «rett til retur» er å svekke og fjerne det jødiske folkets eneste nasjonalhjem og nødhavn. Det er særlig opprørende når vi vet at hatet som skapte Holocaust fortsatt lever.

 

Uinformerte følelser

Frifagbevegelse.no fortalte 9. mai at LOs andre nestleder Hans-Christian Gabrielsen sitter i redaksjonskomiteen som skal behandle kongressens uttalelse om «Palestina». I 2016 fortalte Gabrielsen hvor rasende han ble under et besøk på Vestbredden. De sterke følelsene kom ikke fordi 9 av 10 palestinske kvinner i palestinske bedrifter blir nektet minstelønn. Det var Israels «mur, sjekkpunkter og bosetninger» som skapte sinnet. MIFF påpekte at Gabrielsen og LO-Aktuelt ikke fortalte noe om hvorfor israelske forsvarsstyrker kontrollerer Vestbredden. Hvorfor er sikkerhetstiltakene som ikke var der for 16 og 30 år siden på plass i dag? Væpnede nasjonalistiske og islamistiske grupper som angriper israelske sivile nevnes ikke med et ord.

MIFF skrev: «LOs medlemmer blir aldri fortalt at det er palestinerne som hindrer en fremforhandlet to-statsløsning, fordi de absolutt og konsekvent avviser å anerkjenne Israel som en jødisk stat.»

 

De palestinske områdene i Israel

«Palestinakomiteens faglige utvalg» forteller at de i februar besøkte Histadrut i «de palestinske områdene i Israel».

«Området kalles «The Triangle» og ligger i nord-øst, like ved «den grønne linja». Valgordninga i Histadrut har gitt palestinerne ledelsen og makta i de disse områdene.»

Hvis LO nå anser byer og landsbyer i Israel hvor det bor arabere som «de palestinske områdene», begynner de nå kanskje å se på byer og landsbyer på Vestbredden hvor det bor jøder som «de israelske områdene»? Nei, tror ikke det. De er ulovlige i LOs øyne, og et hinder på enveiskjøringen mot en framtid uten en jødisk stat.

Noen israelere (blant dem forsvarsminister Avigdor Lieberman) går inn for å gjøre «de palestinske områdene i Israel» til en del av en palestinsk stat, det vil si trekke «den grønne linja» så langt vestover at «The Triangle» og eventuelt andre arabiske byer kommer på palestinsk side av en framtidig grense.

Vet LOs delegater hva araberne i «The Triangle» sier til det? Det protesterer de mot på det aller sterkeste. De foretrekker å forbli i Israel. Over 20 års erfaring med palestinsk selvstyremyndigheter framstår så mislykket at de foretrekker en minoritetstilværelse i «den sionistiske staten». Det burde LOs delegater merke seg.

 

  • Vil du hjelpe MIFF i kampen mot LOs urettferdige behandling av Israel? Klikk her for å bli medlem!
  • Du kan også gi en gave til arbeidet på konto 78770654539, Vipps 39881 eller med SMS i skjemaet under.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart