Mandag skriver Finansavisen om DNBs satsing på et israelsk selskap. (Foto: Faksimile Finansavisen)
Mandag skriver Finansavisen om DNBs satsing på et israelsk selskap. (Foto: Faksimile Finansavisen)

DNB satser stort på israelsk selskap

Investeringsfondet DNB Teknologi har stor tro på et «lite» israelsk teknologiselskap.

Suksess-fondet DNB Teknologi satser stort på det «lille» israelske teknologi-selskapet Mellanox, skriver Finansavisen i sin mandagsutgave. DNB-fondets hovedforvalter Anders Tandberg-Johansen pryder forsiden av avisen hvor han forteller at selskapet er hans favorittaksje. Mellanox er DNB-fondets 8. største investering. Til sammen forvalter fondet for over 12 milliarder norske kroner.

Det er nok ikke så mange nordmenn som har hørt om det israelske selskapet. De har en børsverdi på litt over 20 milliarder kroner og har sine hovedkontorer i Yokneam i Israel og California i USA. Selskapet leverer nettverkstjenester som gjør datatrafikken på internett raskere og mer effektivt for sluttbrukerne. Det var tidligere topper i Intel og Galileo Tech som sluttet i sine jobber for å starte bedriften i 1999.

DNB eier til sammen 5,8 prosent av selskapet, noe som gjør dem til selskapet tredje største aksjonær. Selv om investeringen foreløpig ikke har gitt avkastning, har DNB og forvalter Tandberg-Johansen stor tro på at investeringen vil bli lønnsom.

– Mellanox er den billigste aksjen vi kan kjøpe for å være eksponert mot Cloud-Computing-trenden. De sitter i verdens største datasentre – hos Google, Amazon, Facebook. Vi tror de kommer til å vokse mye de neste årene, sier han til avisen.

Siden DNB eier en såpass stor del av selskapet har de en aktiv eierposisjon. Derfor har de hatt flere møter med Eyal Waldman, styreleder og hovedaksjonær i Mellanox.

– Han er en steinhard type og rå forretningsmann. Det er litt av grunnen til at vi har investert der, nettopp fordi han er både sjef og aksjonær, sier Tandberg-Johansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart