Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)
Sykkelryttere fra Israel Cycling Academy. (Skjermdump fra israelcyclingacademy.com)

Nordmann skal være klar for proffkarriere med et israelsk sykkellag

Kontakten mellom Norge og Israel øker også innen sport.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

MIFF har tidligere skrevet om nordmenn eller utenlandske fotballspillere i Norge som har tatt overgang fra norske til israelske klubber for å bli sportsdirektør, trener eller spiller.

Nå kan det se ut til at noe lignende er på gang innen sykkelsporten.

Ifølge en artikkel publisert i dag på nettsiden procycling.no skal den norske landeveissyklisten August Jensen (25) fra Bodø være på vei til å bli profesjonell sykkelrytter i Israel hos det israelske laget Israel Cycling Academy i de to neste årene.

August Jensen. (Foto: Wikipedia Commons)
August Jensen. (Foto: Wikipedia Commons)

Israel Cycling Academy er Israels første profesjonelle sykkellag. Det ble etablert før sesongen 2015 for å dyrke fram israelske talenter. Laget har tidligere blant annet deltatt i landeveisrittet Tour des Fjords i Norge og har nå 16 proffsyklister fra 12 forskjellige land, men ønsker å øke antallet til mellom 20 og 23.

August Jensen er en av Norges beste sykkelryttere og ble i mai i år nummer fire sammenlagt i sykkelløpet Tour des Fjords. Han sykler nå for amatørlaget Team Coop-Østerhus, men har lenge ønsket seg en proffkontrakt.

Finske Kjell Carlström er en tidligere proffsyklist som nå jobber som sportsdirektør for Israel Cycling Academy. Han har tidligere fungert som sportsdirektør for en av verdens beste syklister, nordmannen Edvald Boasson Hagen på laget Team Sky.

Carlström forteller til procycling.no at de ønsker å få en nordmann med på laget, men kan ennå ikke oppgi navn på grunn av forbud mot å bekrefte overganger før 1. august.

På et konkret spørsmål om August Jensen svarer han: – Han gjorde sine saker veldig bra, det er helt sikkert. Det er flere gode ryttere i Norge, og han er en av de aller sterkeste. Men det kommer altså an på hva rytteren ønsker for den kommende sesongen. Vi er i samtaler med flere nordmenn. Det hadde vært veldig bra å få en av dem til laget vårt.

Kjell Carlström. (Foto: Wikipedia Commons)
Kjell Carlström. (Foto: Wikipedia Commons)

Om det israelske lagets planer for framtiden sier han:

– Ja, vi har en policy om at vi skal være internasjonale. Hensikten med å starte opp laget var å få fram flere israelske talenter, og vi skal ha 3-4 hjemlige ryttere også neste år. Men utover det, ønsker vi å være litt som Israel. En slags melting pot med forskjellige mennesker fra mange nasjoner.

 

Hva gjør du for å motarbeide norske mediers dypt urettferdige dekning av Israel? Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart