Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Ingen ville kunne bade i Mjøsa»

På bildedelingstjenesten Flickr er det lagt ut 73 bilder merket Gaza og «beach» fra 1. mai 2017 til 14. mai 2017. En lang rekke av disse bildene viser palestinere fra Gaza som bader i Middelhavet. (Illustrasjonsfoto/ skjermdump: Flickr.com)
På bildedelingstjenesten Flickr er det lagt ut 73 bilder merket Gaza og «beach» fra 1. mai 2017 til 14. mai 2017. En lang rekke av disse bildene viser palestinere fra Gaza som bader i Middelhavet. (Illustrasjonsfoto/ skjermdump: Flickr.com)
Palestinakomiteen forsurer Mjøsa-regionen med fake news og får drahjelp av en biskop.

Lørdag 26. august inviterer Palestinakomiteen i Hedmark, Ship to Gaza Hamar, Fellesorganisasjonen Hedmark og Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Younis til arrangement på Skibladnerbrygga i Hamar. Arrangørene vil vise «hvordan det er å leve under israelsk okkupasjon og blokade». Det blir servering og musikk og appeller ved biskop Solveig Fiske, Christina Beck Jørgensen fra Fagforbundet Ung og Gerd von der Lippe fra Ship to Gaza Norge. Etter denne oppvarmingen skal «blokaden brytes». Det betyr tilsynelatende at båter på Mjøsa skal legge i land ved Skibladnerbrygga.

Arrangørene deler ut denne invitasjonen i Hamar. (Faksmile)
Arrangørene deler ut denne invitasjonen i Hamar. (Faksmile)

Arrangørene har høy seilføring, de har til og med invitert Hamar Seilforening. Siden seilforeningen er «en politisk nøytral organisasjon» har de nøyd seg med å videreformidle invitasjonen til alle sine medlemmer via nettsiden.

Til slutt inviterer arrangørene til politisk debatt om «Hvordan bryte blokaden i virkelighetens Gaza?» i Røhnesalen. Listetopper fra Hedmark deltar og Erik Fosse innleder, lover invitasjonen.

Tidligere denne måneden, etter tips fra MIFF, stanset Norway Cup en demonstrasjon planlagt av Gerd von der Lippe på barne- og ungdomsturneringen.

 

Faktasjekk

La oss se nærmere på hva arrangørene på Hamar skriver, ord for ord.

«Hvis Mjøsa var Middelhavet, kunne Hamar vært Gaza! Da ville ingen komme inn i Hamar uten okkupantens tillatelse, og innbyggerne ville ikke kunne reise ut. Byen vår ville fungere som et fengsel for mer enn 1,8 millioner mennesker.  Folk ville vanskelig kunne skaffe seg jobb og inntekt, fordi grensene også ville vært stengt for råvarer og handel.» 

Hvis Mjøsa var Stillehavet, kunne Hamar vært Hong Kong! Hvis palestinerne hadde akseptert Israel som en jødisk stat, kunne palestinerne hatt sin egen stat!  Og de kunne hatt den for lenge siden. Da ville det ikke vært nødvendig med noen lovlig okkupasjon for å sikre den israelske befolkningen.

Hvis ikke Hamas-regimet hadde vært en trussel mot Egypt, ville ikke Egypt holdt grensestasjonen i Rafah helt stengt. Siden Hamas-regimet er en trussel mot det palestinske selvstyret på Vestbredden og mot Israel, har Israel en lovlig sjøblokade og vare- og reiserestriksjoner for sine grenseoverganger.

Hvis arrangørene i Hamar tok med fakta fra FN ville de kommet nærmere sannheten. I juli 2017 alene fikk 7.971 palestinere fra Gaza dra gjennom israelske grensestasjoner, viser den siste oversikten fra OCHA.  I juli 2017 ble 10.889 lastebil-lass levert inn til Gaza gjennom de israelske grensestasjonene. Leveransene for bensin, naturgass, diesel og brennstoff for kraftstasjon var på rekordhøyt nivå. Vitner det om stengte grenser? Det finnes mange landområder i verden som har reiserestriksjoner mot naboland, uten at disse områdene blir omtalt som fengsler.

OCHA gir også fordelingen mellom humanitær og kommersiell import til Gaza-stripen. I juli 2017 var den humanitære andelen 5,2 prosent. Hvis det var så ille som Hamar-aktivistene vil gjøre det til, ville kanskje forholdstallet vært et annet?

Hvis det bare hadde stanset der. Men det er mer fake news fra Hamar.

«Vannet ville vært så forurenset at det ikke kunne drikkes. Vår viktigste ernæringskilde ville vært fisk, som vi ville blitt tvunget til å fiske i et vann sterkt forurenset av kloakk. Fiskere ville blitt beskutt daglig. Vi ville hatt strøm bare noen timer pr. døgn. Ingen ville kunne bade i Mjøsa.»

Hvis det ikke fantes offentlig tilgjengelige bilder fra strendene i Gaza, ville arrangørenes sak stått sterkere. Men bildene går det ikke an å drømme seg bort bra, og bildene viser palestinere som bader og koser seg i Middelhavet.

Hvis all skyld for situasjonen på Gaza-stripen ikke ble lagt på Israel, ville mange tatt Ship to Gaza mer seriøst. Arrangørene nevner ikke at redusert strømtilgjengelighet på Gaza-stripen skyldes at Fatah-regimet i Ramallah har sluttet å betale for strømmen. «Det kan ikke være slik at innbyggerne i Gaza bare så vidt får strøm to timer i døgnet, mens i tunnelene til Hamas og i hjemmene til Hamas-ledelsen blir strøm levert 24 timer i døgnet,» sa PA-president Mahmoud Abbas nylig.

Hvis Hamar var Gaza kunne innbyggerne klaget sin nød over forurensning og mye annet, men hvis kommunestyret ikke var villig til å samarbeid med sine naboer, og heller brukte kommunale midler på å grave angrepstunneler og produsere raketter til bruk mot sine naboer enn på miljøtiltak, ville innbyggerne hatt sine egne ledere å takke.

Hvis ingen fiskere i Gaza hadde vært involvert i forsøk på å smugle våpen inn til de islamistiske terrororganisasjonene Hamas og Islamsk Jihad ville arbeidsforholdene deres vært langt mer trygge. MIFF skrev i mai 2016 om en Gaza-fisker som innrømmet at han smuglet våpen for Hamas med båten sin.

 

Konklusjon

Israel opprettholder en effektiv sjøblokade av Gaza, og det er for å hindre at de islamistiske terrorgruppene der fritt kan innføre våpen. Da Palmer-komitéen undersøkte saken for FNs generalsekretær i 2011, fant de at Israels sjøblokade er lovlig etter folkeretten. «Det er åpenbart at Israel hadde et militært mål. (…) Det var for å hindre våpen, ammunisjon, militære leveranser og mennesker fra å ta seg inn i Gaza og for å stoppe Hamas-folk fra å seile ut av Gaza med skip fylt med eksplosiver.»

Israels restriksjoner og sjøblokade er ikke en straff av en hel gruppe for det enkeltindivider har gjort. Det er et lovlig og fornuftig sikkerhetstiltak. Hamas er heller ikke «enkeltindivider», men regimet som har totalitær kontroll over Gazastripen.

Å oppheve Israels kontroll av varer levert til Gaza er et av de viktigste strategiske målene Hamas hadde under de siste krigene med Israel.

Blokaden er en våpenblokade. Alle nødvendigheter kommer fritt inn til Gaza-stripen gjennom israelske grensestasjoner, men det er nødvendig med kontroll for å hindre at Hamas og Islamsk Jihad smugler inn våpen fra Iran og andre land. Alle som vil kan sende hva de vil til Gaza-stripen, bare det ikke er materialer som kan misbrukes til en militær kamp mot Israel.

For en daglig oppdatert oversikt over hvor mange lastebillass med varer og antallet personer som passerer mellom Gaza-stripen og Israel, se nettsiden til COGAT.

I den vestlige verden er det stor forståelse og oppslutning om nødvendigheten av sjøblokaden. Det er bare blokaden som kan hindre at neste Gaza-krig blir mye blodigere enn det vi inntil i dag har sett. Fri flyt av iranske våpen inn til Hamas og Islamsk Jihad er skrekken, ikke bare for Israel, men også for Egypt og Jordan.

Hamas har vært og er det største hovedhinderet for å realisere den norske drømmen om en tostatsløsning. Hvorfor deltar da en biskop i Den norske kirke, Fagforbundet og Fellesorganisasjonen i en politisk kamp for å gi dem fri tilgang til våpen?

Hvis det bare ikke var sant!

MIFFs informasjonsarbeid blir finansiert av medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart