Slik var Palestinakomiteens plan. Etter at MIFF satte fokus på saken har Norway Cup stanset planene. (Skjermdump fra Palestinakomiteen.no kl. 11.00 onsdag 2. august 2017)
Slik var Palestinakomiteens plan. Etter at MIFF satte fokus på saken har Norway Cup stanset planene. (Skjermdump fra Palestinakomiteen.no kl. 11.00 onsdag 2. august 2017)

Etter at MIFF blåste i dommerfløyta fikk Palestinakomiteen rødt kort av Norway Cup

Idrettsprofessor Gerd von der Lippes og apartheid-løgners demonstrasjonsplaner mot Israel feid av banen.

Skal en barneturnering i fotball være arena for politiske angrep mot et av landene som har sendt deltakere? spurte MIFF i en artikkel på formiddagen onsdag 2. august. Vi skrev:

«Palestinakomiteen i Norge synes det er helt riktig å bruke Norway Cup – verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år – til en angrepsarena mot verdens eneste jødiske stat.»

MIFFs artikkel bygget på og siterte fra en arrangementsannonse på Palestinakomiteen.no, hvor det ble mobilisert til en demonstrasjon mot Israel på Norway Cup fredag 4. august. Se MIFFs skjermdump av demonstrasjonsannonsen i topp av artikkelen.

Saken vakte voldsom oppmerksomhet i sosiale medier. På MIFFs Facebook-side har den på mindre enn fire timer fått om lag 250 reaksjoner, 34 delinger og 100 kommentarer. På daglig leder Conrad Myrlands Facebook-side har den fått nesten 100 reaksjoner, 33 delinger og 130 kommentarer.

Da MIFF først kontaktet Norway Cups informasjonsavdeling i formiddag skulle saken undersøkes. Nå, fire timer senere, er status slik:

Palestinakomiteen har fjernet annonsen [tidligere nettstedsadresse] for demonstrasjonen fra sin nettside.

Det blir ingen anti-israelsk demonstrasjon på Norway Cup.

– Norway Cup tillater ingen politiske demonstrasjoner og det tillater heller ikke politiet, sier Hilde Østerkløft, pressetalskvinne i Norway Cup til MIFF. Hun takker også MIFF for å ha tatt kontakt om saken.

Vel dømt, Norway Cup!

PS! MIFF ønsker det israelske laget og de syv palestinske lagene som deltar i turneringen de aller beste resultater! Verken dere eller noen av de andre to tusen lagene som deltar i turneringen er tjent med å få turneringen ødelagt av at idrettsprofessor Gerd von der Lippe, hennes utenlandske medspiller John Tymon fra «Football Against Apartheid» og Palestinakomiteen skal blande sin politiske ideologi inn i fotballfesten deres! Måtte det beste laget vinne!

Nettsiden miff.no er finansiert av MIFFs medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

RELATERTE ARTIKLER

Terroristen som drepte to israelere ble hyllet som ”helt” og ”martyr” av palestinsk fotballag i oktober 2016.

Tyskerne innså i april 2017 at de ikke kunne samarbeide med en palestinsk fotball-leder som støtter drap og terror mot israelere.

MIFF klaget en palestinsk fotball-leder som støtter terror og oppmuntrer til vold inn til FIFA i april 2017.

 

FORDYPNING

Det palestinske fotballforbundet hyller terrorister og hindrer fredsarbeid. Samtidig bruker de FIFA til å legge økt internasjonalt press på Israel. I 2015 omtalte MIFF en rapport som så nærmere på dette. 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart