Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Dagens regjering har vist stor vilje til samarbeid med Israel

Utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu signerte torsdag en samarbeidsavtale. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Utenriksminister Børge Brende og Israels statsminister Benjamin Netanyahu signerte i januar en samarbeidsavtale. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
Norsk-Israelsk Handelskammer frykter en sosialistisk regjering kan svekke samarbeidet, sier leder Dag Abrahamsen.

11. september går Norge til valg. Skal de borgerlige få fire nye år, eller skal de rødgrønne overta makten igjen? For Norsk-Israelsk Handelskammer er de ulike blokkenes holdning til Israel en viktig sak. De siste årene har det blitt et mye tettere samarbeid mellom Israel og Norge. Det kan endre seg igjen etter stortingsvalget.

– Dagens regjering har vist stor vilje til samarbeid med Israel. Den har lagt til rette for og støttet ulike næringslivsdelegasjoner, og bidratt til at samarbeidet mellom landene har blomstret, sier Dag Abrahamsen, fungerende leder i handelskammeret.

Han mener samarbeidet har resultert i at flere israelske bedrifter drar til Norge og at norske bedrifter drar motsatt vei. Det skaper grobunn for økt samhandel.

– Flere ganger de siste årene har Utenriksdepartementet gitt støtte til at bedrifter kan dra på messer i Israel. Det har vi aldri tidligere opplevd, sier Abrahamsen.

Handelskammeret mener samarbeidet mellom Israel og Norge er på et toppnivå.

– Jeg vil si at det er bedre nå enn noensinne. Det er en utfordring hvis vi får et regjeringsskifte, sier den fungerende lederen, som likevel velger å være optimistisk.

– Norsk utenrikspolitikk pleier å ligge fast. Jeg håper og tror at at en eventuell ny rødgrønn regjering vil fortsette det gode samarbeidet som nå er etablert, sier han.

Uansett utfall av valget vil Norsk-Israelsk Handelskammer fortsette sitt arbeid.

– Det er veldig vanskelig å spå hva utfallet av dette valget vil bli. Det ser ut til å være ganske åpent. Vi vil uansett resultat fortsette vårt arbeid. Vi tror at samarbeidet mellom Israel og Norge er kommet for å bli, sier Abrahamsen.

Han frykter ikke at alt det positive som har skjedd de siste årene vil bli ødelagt, selv om sterkt Israel-kritiske partier som SV eller Rødt skulle havne i en maktposisjon.

– Jeg tror at enhver regjering, enten den er ledet av Arbeiderpartiet eller Høyre, vil se nytten av et samarbeid med Israel. Når det er sagt er det klart at vi har hatt et oppsving de siste årene som vi håper er kommet for å bli. Det er undertegnet en samarbeidsavtale på forskning og utvikling. Jeg er også kjent med at forskningsmiljøer i Norge planlegger å reise til Israel i nær framtid.

Abrahamsen tror også norsk offshoreindustri vil nyte godt av Israel-samarbeid.

– I tiden framover tror jeg Israel vil være et veldig relevant marked for den norske offshoreindustrien og oljeservicenæringen. Jeg tror det vil bli mer og mer norsk aktivitet på israelsk sokkel, sier lederen for Norsk-Israelsk Handelskammer.

Er du usikker på hva de ulike partiene mener om Israel? MIFF har laget en oversikt over hva de sier om Israel i sine program for neste stortingsperiode.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart