Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Er det umulig for en professor å sammenligne?

Professor Nils A. Butenschøn. (Foto: UiO)
Professor Nils A. Butenschøn. (Foto: UiO)
- Det er ikke mulig å sammenligne situasjonen i Israel med europeiske land på den måten Sylvi Listhaug gjør, hevder professor Nils Butenschøn. Ikke?

I forrige uke lot innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug seg intervjue av en israelsk avis.

Vi [europeere] opplever nå den frykten som dere [israelere] har opplevd i tiår, sa Listhaug.

– Mange folk forstår nå den situasjon dere lever i. Vi ser hva som skjer i Sverige, Storbritannia og Frankrike, fortsatte hun.

P4 har latt professor Nils Butenschøn kommentere dette.

– Det er ikke mulig å sammenligne situasjonen i Israel med europeiske land på den måten Sylvi Listhaug gjør, sier han. Det er sitatet i sin helhet.

P4 hevder Butenschøn er «direktør for Norsk senter for menneskerettigheter og Midtøsten-ekspert». Begge deler er feil. Ifølge Butenschøns offisielle CV var han direktør fram til utgangen av 2013. Og eksperter kan sammenligne. Hvis det i unntakstilfeller blir umulig for dem, begrunner de det.

Senest i august sammenlignet MIFF. Da fant vi følgende:

Det første fulle kalenderåret av den andre intifadaen (2001) krevde 100 ganger flere terrorofre per innbygger i Israel enn antall terrorofre per innbygger i EU i 2015 (med blant annet Charlie Hebdo og Bataclan-angrepene).

Det andre fulle kalenderåret av den andre intifadaen (2002) krevde 229 ganger flere terrorofre per innbygger i Israel enn antall terrorofre per innbygger i EU i 2016 (med blant annet Brussel-bombene, og kjøretøyangrepene i Nice og Berlin).

Butenschøn har vist seg å kunne sammenligne før, da han var en ung og fremadstormende akademiker.

Konflikten som opprettelsen av Israel (1948) har skapt, er “kanskje det største moralske dilemmaet i vår tid”, skrev Butenschøn i boken Drømmen om Israel, utgitt i 1984 (side 11).

Men ikke alle sammenligninger blir vellykkede. Vi har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Butenschøns anklage mot Israel må skyldes total mangel på global oversikt (sammenligningsgrunnlag!) eller feilinnstilt moralsk kompass.

 

Avslørende kart

Det er ikke slik at den lille staten Israel utgjør den største trusselen for verdensfreden, avslører kart fra Worldmapper.org. Da MIFF første gang kommenterte Butenschøns sammenligning i 2007.

 

Hva som ikke ryster anti-israelske professorer og journalister

Professor Nils A. Butenschøn er «skaka» over at professor Benny Morris mente det var og er nødvendig å sikre at det finnes en liten stat med jødisk flertall. Den store feilen i Midtøsten er at kristne og andre minoriteter ikke har fått slike stater de også.

 

Kan professoren lese?

Professor Nils Butenschøn hevder «ingen» kan vise til at palestinske organisasjoner eller ledere stod bak knivangrepene fra høsten 2015. Hvis professoren kan lese, kan vi hjelpe ham.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart