Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kan professoren lese?

Professor Nils A. Butenschøn. (Foto: UiO)
Professor Nils A. Butenschøn. (Foto: UiO)
Professor Nils Butenschøn hevder "ingen" kan vise til at palestinske organisasjoner eller ledere stod bak knivangrepene fra høsten 2015. Hvis professoren kan lese, kan vi hjelpe ham.

Tirsdag 3. januar gjenga NRK en rapport fra Human Rights Watch som kritiserer israelske ledere for å gi støtte til «bruk av dødelig makt mot palestinere som forsøker å angripe dem, selv etter at de ikke lenger utgjør en trussel».

NRK har også hentet inn kommentarer fra de to norske professorene Hilde Henriksen Waage og Nils Butenschøn.

– Det har lenge vært mistanke om at det er en klar israelsk politikk. Israel antydet at knivangrepene var en del av en kampanje, og ikke enkeltpersoner som ville gjøre motstand. Men det var ingen som kunne vise til at palestinske organisasjoner eller ledere sto bak, sier Butenschøn.

Hvis professoren kan lese, kan vi hjelpe ham. Gjennom hele terrorbølgen mot Israel fra høsten 2015 brukte palestinske tv-kanaler store mengder sendetid på å hylle både angrepene og ”martyrene”. Angriperne fikk verbal støtte og oppmuntring helt til toppen i det palestinske samfunnet (se eksempler under), og alle som ble fengslet av Israel mottar nå stor økonomisk belønning fra palestinske selvstyremyndigheter.

Samme dag som NRK gjenga Butenschøns uttalelse, skrev Aftenposten en artikkel med overskriften: «De dreper alene, men bak står et større nettverk». Flere av jihad-angrepene i Europa de siste årene er blitt meldt som soloangrep, angriperne er fremstilt som «ensomme ulver». Men senere viser etterforskning at terroristene som oftest har hatt hjelpere, har tilknytning til et nettverk og har planlagt volden lenge, skriver Aftenposten.

Det samme gjelder i stor grad for palestinske terrorister. De har ikke bare løse nettverk bak seg, men blir oppildnet av palestinske selvstyremyndigheters ledere og kan se fram til stor økonomisk belønning fra myndighetene.

Så Butenschøn sier ingen palestinske organisasjoner eller ledere stod bak knivangrepene? Vi begynner omkring to år tilbake og nummerer noen eksempler i kronologisk rekkeføge. Dessverre er det mange flere å ta av.

 

EKSEMPEL 1

Like etter synagogeterroren 19. november 2014, der fem personer ble drept av terrorister væpnet med kniver og øks i en synagoge i Jerusalem, ble gjerningsmennene hyllet av Abbas’ rådgiver og Fatahs sentralkomitemedlem Sultan Abu Al-Einein. Han skrev på Facebook:

”Velsignet være deres kvalitetsvåpen, hjulene på bilene deres, øksene deres og kjøkkenknivene deres … for de blir brukt etter Allahs vilje. Vi er Allahs soldater”.

 

EKSEMPEL 2

På sin offisielle Facebook-side postet Fatah 22. november en video med et tilsvarende budskap.

Dette er budskapet som synges i videoen fra Fatah:

”Jeg kommer imot deg, min fiende, fra hvert hus, nabolag og gate.

Vår krig er gatenes krig. Jeg kommer imot deg, min fiende.

Vi kommer ut fra hvert hus med økser og kniver.

Med granater kunngjør vi en folkelig krig.

Jeg sverger, du vil ikke unnslippe, min fiende, fra revolusjonen og folket.

Hvordan vil du unnslippe ringen av ild når folkemengdene blokkerer veien?”

 

EKSEMPEL 3

Etter at to israelske soldater ble angrepet med kniv i gamlebyen i Jerusalem 25. desember 2014, trykket de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle avis Al Hayat-Al Jadida en artikkel i det faste bilaget Al-Asima, der den faste spaltisten (med tilknytning til Hamas ifølge PMW) ga uttrykk for at knivangrepet var noe palestinerne burde være stolte av, og oppfordret ”hver eneste palestiner” til å støtte knivstikking av sionister. Vi siterer et utdrag fra artikkelen som sto på trykk 5. januar:

”Hver eneste palestiner har rett til å føle seg stolt over det man ser i videoen av knivstikkingen av to soldater i Jerusalem. … Nå løfter hver eneste palestiner sin hånd, og holder en kniv sammen med denne unge palestineren, og knivstikker sionistene”.

Slike oppfordringer spres også av Hamas. I januar 2015 publiserte studentforeningen til Hamas på Al-Quds universitetet i Øst-Jerusalem en musikkvideo som oppmuntrer til drap på jøder. Sangteksten i musikkvideoen oppmuntrer til å “åpne ild, ikke vise noen nåde” og “skyt sionistene!”.

 

EKSEMPEL 4

På kvinnedagen 8. mars 2015 benyttet Fatah anledningen til å hylle terroristen som lurte Ofir Rahum (16) i døden.

 

EKSEMPEL 5

I løpet av april 2015 ble minst 14 terrorister, som deltok i drapene på minst 160 mennesker, æret av palestinske selvstyremyndigheter og Fatah.

 

EKSEMPEL 6

I sin ungdom tok Fatima Barnawi med seg en bombe i veska og gikk på kino for å sprenge hele kinosalen i lufta. I juni 2015 ble hun tildelt æresmedalje av palestinernes president Mahmoud Abbas, som takk for innsatsen.

 

EKSEMPEL 7

– Vi elsker deg, skrev Fatah-leder om terroristen som drepte soldat og skjøt mot sivile på en busstasjon i oktober 2015. Les flere andre eksempler på offisiell palestinsk terrorhyllest samme måned.

 

EKSEMPEL 8

En palestinsk kommune hedret i oktober 2015 den brutale terrordrapsmannen Muhannad Halabi ved å oppkalle en gate etter ham.

 

EKSEMPEL 9

Det er våre unge menns rett å få israelske kvinner til å gråte, sa den palestinske politikeren Jamal Muhaisen i november 2015.

 

EKSEMPEL 10

I 2014 drepte de fem jøder i en synagoge og en drusisk politimann. De skrev et heltemodig «epos», ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wattan.

 

EKSEMPEL 11

Palestinsk toppleder er stolt av terroristene. Hans eneste formaning er at de som vil drepe jøder må passe på å velge rett tid og sted, så ikke palestinerne mister internasjonal støtte.

 

EKSEMPEL 12

Palestinernes president Mahmoud Abbas omtalte i desember 2015 den foregående høstens terrorbølge som ”fredelig folkeopprør”. Det er dette han og de palestinske selvstyremyndighetene vil ha, sier han.

 

EKSEMPEL 13

Fatah støtter knivterrordrapene. – Fatahs sentralkomité har drøftet saken, og vi støtter den, sier Jibril Rajoub på PA TV i januar 2016.

 

EKSEMPEL 14

Palestinske myndigheter om trippeldrapsmann i januar 2016: ”Han er en av våre kjæreste martyrer”.

 

EKSEMPEL 15

Palestinske politimenn er ”stolte av kollegaen sin”, som skadet tre israelere da han forsøkte å drepe dem i januar 2016.

 

EKSEMPEL 16

Terroristene som drepte Hadar Cohen (19) i Jerusalem i februar blir lovprist som rollemodeller av Fatah-bevegelsen. – Vi tar imot nyheten med glede, sier faren til en av de drepte terroristene.

 

EKSEMPEL 17

Hvordan reagerer en Facebook-side tilknyttet Hamas 11 timer etter at fire israelere er drept i Tel Aviv? 20.000 klikket “liker”, 1.000 har klikket “fantastisk”, 152 har klikket “haha”, 9 har klikket “wow”, 5 har klikket “sint” og 4 har klikket “trist”.

 

EKSEMPEL 18

Et flertall av palestinerne støtter terrorangrep mot sivile israelere.

 

EKSEMPEL 19

– Hvert sted du finner en israeler, hogg av ham hodet! sier Sultan Abu Al-Einein, rådgiver til Mahmoud Abbas og medlem av Fatahs sentralkomité.

 

EKSEMPEL 20

Senest i november/ desember 2016 sendte offisiell palestinsk TV en kampsang som oppmuntrer til å kutte åpen fiendens lunger hele 11 ganger i løpet av få dager.

I sin bok “Drømmen om Israel” fra 1984 skrev Butenschøn at konflikten som opprettelsen av Israel har skapt, er “kanskje det største moralske dilemmaet i vår tid”. En slik påstand må bygge på minimal global oversikt eller grovt feilinnstilt moralsk kompass, har MIFF skrevet tidligere. Når vi ser hvordan Butenschøn totalt hvitvasker palestinske organisasjoner og ledere, forstår vi at noe fortsatt er galt en halv mannsalder senere.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart