Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

Slik hedret palestinske ledere terrorister

Se hvordan palestinske selvstyremyndigheter og Fatah-bevegelsen hedret terrorister i april.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De palestinske selvstyremyndighetene og Fatah-bevegelsen fortsetter å feire, ære og løfte fram terrorister som rollemodeller.

Bare i løpet av april ble minst 14 terrorister, som deltok i drapene på minst 160 mennesker, æret. President Mahmoud Abbas stod personlig for rosen av fire palestinske terrorister. Han ga tre utmerkelser i beundring for deres pionerrolle i den militante kampen. Det gjaldt et bombeangrep mot en kino i Jerusalem i 1967, PLOs første terrorangrep mot Israel i 1965 og et forsøk på et bombeangrep samme år. 17. april. I palestinernes offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida æret Abbas også terroristen Abu Jihad, som ledet terroraksjoner hvor minst 125 mennesker ble drept.

Her er noen andre eksempler på hyllest av terrorister i april 2015. Eksemplene er gjengitt fra palestinske medier av Palestinian Media Watch.

Dalal Mughrabi ledet det mest blodige terrorangrepet mot Israel i moderne historie. I 1978 drepte Mughrabi og de andre Fatah-terroristene i hennes celle 37 sivile israelere, blant dem 12 barn. I april ble Mughrabi presentert som en rollemodell for universitetsstudenter på Fatahs offisielle Facebook-side. Fatah oppmuntret til å «fornye løftet og eden til martyrlederne».

Abu Jihad var leder for PLOs terrorstyrker. Han planla og ledet en rekke dødelige terrorangrep hvor minst 125 mennesker ble drept. To dokumentarer om ham ble sendt på PA TV i april. Fatahs avdeling i Jerusalem holdt en bordtennisturnering i hans navn. Han ble presentert som en rollemodell på Fatahs offisielle Facebook-side.

Salah Khalaf (Abu Iyad) var en av grunnleggerne av Fatah og leder for terrorgruppen Svart September. Han planla angrepet og drapene på 11 israelske idrettsutøvere i Munchen i 1972 og to amerikanske diplomater i Sudan i 1973. I april ble han presentert som en rollemodell for palestinske universitetsstudenter på Fatahs offisielle Facebook-side.

Andalib Takatka var en kvinnelig Fatah-selvmordsbomber som drepte seks og skadet mer enn 80 på Jaffa-gaten i Jerusalem i 2002. I april ble hun hedret som en rollemodell på Fatahs offisielle Facebook-side.

Wafa Idris var også en kvinnelig selvmordsbomber som slo til i 2002. Som en frivillig for Palestinske Røde Halvmåne klarte hun å ta seg forbi israelsk sikkerhetskontroll og tok seg inn i Jerusalem i en palestinsk ambulanse. Idris drepte én person da hun sprengte seg selv i luften. I april ble hun presentert som en rollemodell for studenter på Fatahs offisielle Facebook-side. Det ble også terroristene Raed Al-Karmi, Marwan Zalum og Hussein Abayat som til sammen drepte minst 19 israelere.

Palestinske selvstyremyndigheters guvernør i Ramallah har i april besøkt familiene til terroristene Ramzi Khamis Barrash og Muhammad Khamis Barrash. MIFF forventer at den norske regjeringen er tydelige og klare i sine fordømmelser når det avdekkes eksempler på indoktrinering til hat og hyllest av drap på sivile gjennom palestinernes offisielle kanaler. Dette kommer vi til å gjenta i et møte i Utenriksdepartementet mandag 4. mai.

Oppdatering: Les referat fra møtet i UD her.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart