Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fagforbundet er på vei til å fornye vedtak om «internasjonal handelsboikott» av verdens eneste jødiske stat

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Norges største forbund med 360.000 medlemmer ser ut til å gjøre nytt boikottvedtak mot nesten halvparten av verdens jøder.

I 2013 vedtok «et overveldende flertall» på landsmøtet i Fagforbundet å arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel. Flertallet trosset dermed landsstyrets innstilling, som mente forslaget var «for radikalt».

Denne uken har Fagforbundet nytt landsmøte. I forkant har landsstyret utarbeidet et «nytt, kortere og mer forståelig prinsipp- og handlingsprogram» som grunnlag for debatten. I dette forslaget er boikotten av Israel borte.

Men det betyr nok dessverre ikke at Fagforbundets Israel-boikott forsvinner. Flere lokale forbund (i hvert fall Troms og Kongsberg) har foreslått å legge inn boikottformuleringer, og landsstyret har gitt sin tilslutning til følgende kulepunkt:

«- Stille seg bak den internasjonale BDS-bevegelsen (Boikott, Desinvesteringer og Sanksjoner), og arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel.»

Det er grunn til å tro at dette blir vedtatt i løpet av landsmøtet.

Fagforbundet Trondheim har foreslått en slik formulering:

«Arbeide for at norske myndigheter støtter palestinernes bestrebelser for å bli fullverdig medlem av FN og bruk av FNs institusjoner for å legge press på Israel.»

Dette blir avvist av landsstyret, som begrunner det slik: «Handlingsprogrammet skal være generelt og overordnet. Forlaget er for spesifikt.»

I prinsipp- og handlingsprogrammet for 2013-2017 het det:

«Fagforbundet vil arbeide for en internasjonal handelsboikott av Israel. Israel har etablert et nytt system økonomisk aktivitet på okkupert område som er en del av bosettingsvirksomheten. Denne økonomiske virksomheten må stoppes. Videre må statens pensjonsfond utland trekke seg ut av alle selskap som bidrar til okkupasjon. Bidra til at Norge går inn for å ekskludere Israel fra OECD hvis Israel ikke skiller sin økonomi fra okkupasjonsøkonomien.»

Er du medlem av Fagforbundet? – Skriv hva du tenker om Israel-boikotten i kommentarfeltet.

 

Gå fra å lese på MIFF til å bli en støttespiller! Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke. Du mottar invitasjoner til møter og en informasjonsavis seks ganger i året.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart