Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fagforbundet vedtok Israel-boikott

Landsmøtet til Fagforbundet gikk inn for Israel-boikott og anerkjennelse av «Palestina». (Foto: Trond Isaksen)
Landsmøtet til Fagforbundet gikk inn for Israel-boikott og anerkjennelse av «Palestina». (Foto: Trond Isaksen)
Arbeidstakerorganisasjonen krever også at regjeringen anerkjenner «Palestina».

Onsdag vedtok Fagforbundets landsmøte en uttalelse som oppfordrer norske myndigheter til å ta initiativ til internasjonal boikott av israelske varer produsert på Vestbredden. Fagforbundet krever også at den norske regjeringen anerkjenner «Palestina» som en egen stat innenfor linjene fra 1967, skriver organisasjonen. Ifølge Palestinakomiteen var uttalelsen enstemmig. (Men det viste seg ikke å stemme helt, Fagbladet skriver at én delegat stemte imot.)

Arbeidstakerorganisasjonen med 360.000 medlemmer sier i uttalelsen at Israel sier de ønsker en tostatsløsning «samtidig som landet fører en bosettingspolitikk som nærmest gjør en palestinsk stat umulig.» De nevner ikke at de israelske bosetningene på Vestbredden utgjør under tre prosent av det totale arealet.

Det er fortsatt 97 prosent igjen. Gjør det en palestinsk stat umulig? Nei, svarer den venstreorienterte israeleren Shaul Arieli og begrunner det med enda flere tall.

Faktisk er palestinerne nærmere nasjonal råderett enn noen gang tidligere.

Fagforbundets uttalelse legger også hele ansvaret for mislykkede fredsforhandlinger på Israel. «Fredsforhandlingene om en tostatsløsning har mislyktes i to tiår. Det har ikke fått konsekvenser for den israelske regjeringen.» Arbeidstakerorganisasjonen nevner ingenting om at palestinske ledere har takket nei til ethvert tilbud som har blitt lagt på bordet. De sier heller ingenting om at den palestinske motstanden mot tostatsløsningen er ikke bare herskende i den politiske og akademiske eliten, motstanden har også stor støtte på palestinsk grasrotnivå.

I uttalelsen fra Fagforbundet trekkes også situasjonen i Gaza inn. De peker blant annet på blokaden og at området har vært involvert i flere krigshandlinger. Det nevnes ikke at området kontrolleres av den islamistiske gruppen Hamas, som har som mål å utslette Israel. Det nevnes heller ingenting om at det et islamistenes rakettangrep på Israel som har ført til krigshandlingene.

Fagforbundet sier i uttalelsen fra landsmøtet at de også stiller seg bak den anti-israelske BDS-bevegelsen, som ønsker boikott, deinvesteringer og sanksjoner mot Israel. Det er en bevegelse som mange omtaler som antisemittisk, og som er forbudt flere steder. Den tyske byen Frankfurt har en lov som forbyr BDS-bevegelsen.

– BDS-bevegelsen minner ikke bare om «ikke kjøp fra jøder»-argumentasjonen fra nasjonalsosialismens tider, men bevegelsen er basert på den samme giftige tankegangen og er en fare for samfunnet, sa Uwe Becker, Frankfurts borgermester.

Det er denne giftige tankegangen som den norske arbeidstakerorganisasjonen med sine 360.000 medlemmer nå stiller seg bak.

  • Er du medlem av Fagforbundet? – Skriv hva du tenker om Israel-boikotten og organisasjonens uttalelser i kommentarfeltet.
  • Gå fra å lese på MIFF til å bli en støttespiller! Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke. Du mottar invitasjoner til møter og en informasjonsavis seks ganger i året.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart