Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)

Fagforbundets grusomme diskriminering

Hvem tror du landsmøtet i Fagforbundet vil «stille til ansvar for sine krigsforbrytelser»?

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Er det Barack Obama Fagforbundet vil stille til ansvar for sine krigsforbrytelser?

I løpet av de åtte årene Obama var president ble det gjennomført 563 luftangrep med droner. Mellom 384 og 807 sivile ble drept, ifølge The Bureau of Investigative Journalism. I tillegg kommer tusenvis av sivile drept i konflikt med amerikanske styrker i Irak, Afghanistan og andre land.

Nei, det er ikke Obama. Det er heller ikke USA.

Hva med Frankrike?

Etter årtusenskiftet har franske styrker vært involvert i krig og voldelige konflikter i Afghanistan, Irak, Elfenbenkysten, Maghreb, Haiti, Tsjad, Somalia, Nigeria, Libya, Mali, Den sentralafrikanske republikk og Syria. Til sammen er hundretusener av mennesker drept i disse konfliktene.

Men, nei, det er ikke Frankrike.

Danmark? Norges naboland har vært involvert i Kosovo, Afghanistan, Irak, Afrikas horn, Irak, Libya og Syria. Der er hundretusener av mennesker drept. Men, det er ikke Danmark landsmøtet i Fagforbundet vil stille for Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ).

Hva med Norge? 11 prosent av de norske soldatene som tjente i Afghanistan innrømmer at de gjorde eller var med på ting som var moralsk betenkelig. Bare i Afghanistan har norske soldater drept flere tusen mennesker. Hvor mange vi drepte med bomber i Libya, aner vi ikke. Fagforbundet bryr seg ikke med å granske norske soldater.

De fleste eller alle av våre allierte NATO-land er involvert i krigene i Afghanistan, Irak og Syria – hvor titusener har mistet livet hvert år de siste årene. Narkokrigen i Mexico fortsetter å koste mer enn ti tusen menneskeliv årlig. Har virkelig ikke Fagforbundets delegater tenkt tanken at alle disse partene bør fremstilles for Den internasjonale domstolen?

I Tyrkia, Somalia, Kenya, Nigeria, Sudan, Kamerun, Niger, Tsjad, Libya, Jemen, Saudi-Arabia, Egypt, Sudan, Sør-Sudan, Etiopia og Den sentralafrikanske republikk pågår det konflikter som koster mellom tusen og titusen menneskeliv årlig. Fagforbundet bryr seg ikke.

I Asia og Afrika pågår det minst 20 andre konflikter hvor mer enn 75 mennesker er drept hittil i år. Uinteressant for Fagforbundet.

Det eneste landet som Fagforbundet vil at Norges regjering skal bidra til å få stilt for Den internasjonale domstolen i Haag «for brudd på folkeretten, menneskerettighetene og internasjonale konvensjoner» er verdens eneste jødiske stat. Fagforbundet har felt dommen allerede. Israel «må stilles til ansvar for sine krigsforbrytelser», heter det i uttalelsen som ble vedtatt med 433 stemmer mot 1 stemme på landsmøtet i oktober 2017.

Fagforbundet skriver så vakkert i sitt Prinsipp- og handlingsprogram 2013-2017 om «et sterkt vern mot diskriminering». De vil ha lovforbud og nulltoleranse for diskriminering i arbeidslivet. Med sine alliansepartnere vil de være aktive i kampen «mot all form for diskriminering». Dette arbeidet er endog «en prioritert oppgave».

MIFF har stilt Fagforbundets informasjonssjef Tone Zander følgende spørsmål: Har Fagforbundet noen gang vedtatt at andre land enn Israel skal «stilles til ansvar for sine krigsforbrytelser»?

Foreløpig har vi ikke fått noe svar. Du aner vel kanskje hva svaret er? Ser ikke Fagforbundets 360.000 medlemmer hvilken grusom diskriminering av verdens eneste jødiske stat de er med på?

Gå fra å lese på MIFF til å bli en støttespiller! Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

Fagforbundets landsmøte ga 100.000 kroner til Palestinakomiteen. MIFF har ikke fagforeningspamper, men deg og dine venner i ryggen. Kan vi matche gaven med Vipps-støtte til MIFFs arbeid for Israel? Vipps gave til 39881. Du kan også gi gave via SMS i skjemaet under.
Fagforbundets landsmøte ga 100.000 kroner til Palestinakomiteen. MIFF har ikke fagforeningspamper, men deg og dine venner i ryggen. Kan vi matche gaven med Vipps-støtte til MIFFs arbeid for Israel? Vipps gave til 39881. Du kan også gi gave via SMS i skjemaet under.

 

Relaterte saker:

Osvald var alene mot 430 andre da han tok avstand fra Israel-boikott

Fagforbundets leder sprer usannhet

Farlige fantasier spres til Fagforbundets medlemmer

Fagforbundet åpner kirkedøra for intifada

Fagforbundets dobbelkommunikasjon

Fagbladet la lokk på debatt

Om barnemordere og «uproporsjonale» dødstall

Hva er proporsjonalitet i krig?

To kriger og hvor vanvittig ulikt de dekkes av norske medier

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart