Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Når butikkåpning blir brukt til å sverte Israel

Skjermdump fra ba.no.
Skjermdump fra ba.no.

Bergensavisen skrev fredag 27. oktober om den nystartete «Palestina-butikken». Journalist Dag Bjørndal har valgt «Varene ble stoppet i Israel» som overskrift. «Store deler av varelageret er stoppet av Israel» følger det i ingressen.

I artikkelteksten derimot, kommer det fram at det ikke er en stans av varer, men en forsinkelse.

– Vi har fått beskjed om at forsinkelsen skylde [sic] feiringen av nyttår, som var i forrige uke. Israelerne har sagt at vi trolig får varene skipet til Bergen 1. november, sier [butikkansvarlig] Kenneth Larsen.

Jødisk nyttår begynte på kvelden 20. september, så fakta kan umulig være presist formidlet av Palestina-butikken og/ eller Bergensavisen. Den jødiske høytidsperioden derimot varte fram til 12. oktober, så da nærmer det seg å være riktig.

Alle som har kontakt med israelsk samfunnsliv vet at lite skjer i de tre høytidsukene på høsten. At varer kan bli forsinket ved fortolling og utskiping er temmelig standard i mange land, selv i perioder uten ferieavvikling.

MIFF skrev til Bergensavisen i kommentarfeltet:

«Alternativ overskrift, dersom denne gjengen hadde selverkjennelse: Vi bestilte varene for sent. Dersom BAs journalist var kritisk, kunne kanskje spørsmålet vært stilt: Bestilte dere varene for sent?»

Dag Bjørndal svarte:

«Ja, du kan så si! Men de bestilte ikke for sent. Varene ble stoppet, stikk i strid med vanlig praksis. Men denne gangen er ikke det viktigst. Nå er butikken her og varene kommer nok.»

MIFF skrev:

«Hvordan vet du at varene ikke ble bestilt for sent? Hvis de kom for sent fram, er det ikke da underforstått at de ble bestilt for sent? Og hvis varene «kommer nok», hvorfor da denne overskriften?»

Dag Bjørndal skrev:

«Varene ble stoppet av Israel i Israel. Det er uomtvistelig. Derfor skriver jeg det. Jeg skjønner at du ikke liker noe som kan fremstår som negativt for Israel, men denne debatten du forsøker å frem her, orker jeg ikke. Det er fredag, to timer til helg. Jeg håper den blir fin for deg også!»

MIFF skrev:

«Ønsker deg en strålende helg!»

Kommentaren til Joatle Vehus oppsummerer vel det hele:

«Alle varer jeg bestiller fra utlandet blir stoppet av de landene de er innom før de ankommet Norge, og da stoppes de også av Norge..

Bestiller jeg varer fra Israel, som jeg ofte gjør, så blir de også stoppet av Israel før de sendes videre..

Hadde disse folkene bestilt noen dager før så hadde de fått de noen dager før, men enkelte gjør hva som helst for å spre sitt hat :/»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart