Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Erna Solberg bommer i sin kritikk av USAs Jerusalem-anerkjennelse

Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
Siv Jensen, Ine Marie Eriksen Søreide og Erna Solberg 20. oktober 2017. (Foto: Arvid Samland/Statsministerens kontor, flickr)
I stedet for å uttrykke bekymring og advare, bør Erna Solberg og andre norske politikere la den norske ambassaden følge den amerikanske til Jerusalem.

Statsminister Erna Solberg skriver at hun er «svært bekymret over den amerikanske beslutningen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad».

– Dette kan føre partene lengre vekk fra forhandlingsbordet. Jerusalem status må løses gjennom forhandlinger, skriver Solberg på Twitter kort tid etter Donald Trumps tale 6. desember.

Her bommer statsministeren. De siste årene, helt uavhengig av Trumps tale og også under Barack Obamas presidentperiode, er det palestinsk side som har nektet å sitte ved forhandlingsbordet. Det faktum at alle verdens land har avvist å anerkjenne Israels de-facto hovedstad, har ikke bidratt til å få dem nær forhandlingsbordet.

Trump understreket i sin tale at han ikke tok stilling til hvordan suvereniteten over Jerusalem skal fordeles.

«Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare,» sa Trump.

Solberg er presis og korrekt når hun omtaler anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad som en «amerikansk beslutning». Helt siden 1995 har det vært bred politisk enighet i den amerikanske Kongressen, både blant Demokrater og Republikanere, om at Jerusalem er Israels hovedstad og at der skal ambassaden ligge. Trump setter bare denne politikken ut i livet, påpekte MIFFs journalist Bjarte Bjellås til statsministeren på Twitter.

I Norge er det politisk enighet om å avvise en anerkjennelse av Jerusalem som hovedstad. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) uttrykker bekymring. FrPs Christian Tybring-Gjedde mener timingen er feil. Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er «uansvarlig», Knut Arild Hareide (KrF) mener det er «problematisk» og Audun Lysbakken (SV) mener det er «farlig» og «uakseptabelt».

Leder av Israels venner på Stortinget, Hans Fredrik Grøvan (KrF), skrev i en SMS til VG før USAs Jerusalem-anerkjennelse ble kjent at partiet vil følge utviklingen nøye i lys av partiets ønske om å flytte den norske ambassaden til Jerusalem. Han mener det er naturlig å ta opp temaet også i Norge.

– Respekt for et lands valg av hovedstad er et selvfølgelig utgangspunkt, også når Midtøstens eneste demokrati har gjort sitt hovedstadsvalg, skriver Hans Fredrik Grøvan (KrF) i en SMS til VG.

Jerusalem har vært det jødiske folkets hovedstad i tre tusen år, og hovedstaden i den moderne staten Israel i snart 70 år. Hva norske politikere sier, forandrer ingenting på det. De burde heller bruke kreftene på å få palestinerne til forhandlingsbordet og – hvis de virkelig ønsker en tostatsløsning – begynne med å finne en eneste palestiner som godtar at Israel kan forbli en jødisk stat. Det har de hittil ikke klart, til tross for at de pøser hundrevis av millioner kroner i det palestinske samfunnet hvert år.

Hva mener du om USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad? – Skriv ditt svar i kommentarfeltet.

Vil du støtte MIFFs informasjonsarbeid for å forklare det jødiske folkets rett til Jerusalem? Send kodeordet GAVE på SMS til 1948, og du gir 250 kroner til vårt arbeid.

[os-widget path=»/conradmyrland/hvem-sa-dette» of=»conradmyrland» comments=»false»]

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart