Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Takket Norge for å ta avstand til BDS

Ine Eriksen Søreide møtte Benjamin Netanyahu søndag 7. januar 2018. (Foto: GPO/Flickr)
Ine Eriksen Søreide møtte Benjamin Netanyahu i Jerusalem søndag 7. januar 2018. (Foto: GPO/Flickr)
Ine Eriksen Søreide besøkte Israel for første gang som utenriksminister.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

Ine Eriksen Søreide har vært på sitt aller første besøk til Israel som norsk utenriksminister, drøyt tre måneder etter at hun overtok posisjonen fra Børge Brende. På sitt besøk møtte hun blant andre Israels president Reuven Rivlin og Israels statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Jerusalem Post.

Michael Oren, statssekretær ved den israelske statsministerens kontor, var også til stede ved møtet mellom Netanyahu og Søreide. Han skal ha påpekt overfor den norske utenriksministeren at palestinerne gikk glipp av en gyllen mulighet i forrige måned, da USAs president anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, til å få fortgang i den diplomatiske prosessen igjen.

– Palestinerne gikk glipp av en historisk mulighet. Etter sine tre dager med raseri kunne de ha kommet tilbake og sagt til USA: Ok, dere gjorde noe for Israel. Nå skal dere gjøre noe for oss, skal Oren ha fortalt Søreide.

Netanyahu skal ha sagt til den norske utenriksministeren at selv om Israel og europeiske land kan være uenige i mye politisk, så er det bare ett land i Midtøsten som deler Europas verdier, som er en velfungerende stat, som har en velfungerende økonomi, et ekte demokrati og en velfungerende hær.

– Hvis Israel forsvinner, vil det sette Europas sikkerhet i spill, fordi da vil hele denne regionen falle fra hverandre, sa Netanyahu til Søreide, og pekte på at ethvert forsøk på å skade eller svekke Israels mulighet til å beskytte seg selv vil være som en boomerang, som først og fremst vil ramme Europa.

Utenriksministeren møtte Israels president Reuven Rivlin. (Foto: UD)
Utenriksministeren møtte Israels president Reuven Rivlin. (Foto: UD)

Søreide møtte også Israels president Reuven Rivlin, som understreket at det er Jerusalem som er Israels hovedstad. Rivlin skal også ha takket den norske regjeringen for å stå opp mot BDS-bevegelsen, etter at det nylig ble kjent at Norge kutter millionstøtten til flere anti-israelske organisasjoner.

– Jeg mener at BDS fører til økt hat. Den bevegelsen symboliserer alt som står i veien for dialog, debatt og progresjon. De er imot alt vårt samarbeid og mot at vi skal leve sammen her. Du må jobbe mot dem like mye som vi, fordi de står i veien for framgang, sa presidenten til Søreide.

Den norske utenriksministeren skal ha spurt den israelske presidenten om hvordan Norge kan bidra til å få liv i den strandede fredsprosessen igjen.

Rivlin svarte slik han har gjort mange ganger tidligere, at tiltak som skaper tillit må på plass før noe annet. Han understreket også at det må bli en realisering på begge sider om at den andre parten er her for å bli.

Søreide besøkte også de palestinske selvstyremyndighetene.

Søreide besøkte også Holocaust-museet Yad Vashem under sitt besøk i Jerusalem. (Foto: UD)
Søreide besøkte også Holocaust-museet Yad Vashem under sitt besøk i Jerusalem. (Foto: UD)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart