Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

LOs Trondheimkonferanse vil utsulte Israel og velsigne Venezuelas blodige revolusjon

Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Et større antall deltakere i 1. mai-toget i Oslo i 2017 gikk under paroler som krevde boikott av verdens eneste jødiske stat. (Foto: Roland Baltzersen)
Glemmer Venezuelas døende barn.

Siste helg i januar samlet LO i Trondheim 622 tillitsvalgte fra hele landet til Trondheimskonferansen. Der vedtok de krav om at LO skal følge opp sitt boikottvedtak av Israel. Samtidig sa de at Norge bør oppheve restriktive tiltak overfor Venezuela. 622 tillitsvalgte i LO vil utsulte og utarme Israels over åtte millioner innbyggere, men vil at Norge skal fjerne forbud mot eksport av militært utstyr og teknologi til Venezuela.

I Venezuela har dødsraten for barn under fire uker økt fra 0,02 prosent i 2012 til over 2 prosent i 2015. Dødsraten til barnemødrene har økt nesten fem ganger i samme periode, rapporterte New York Times nylig på bakgrunn av offisielle statistikk fra helsedepartementet. I 2016 døde 11.446 barn under ett år, en økning på 30 prosent på ett år.

I Venezuela dør hundrevis og tusenvis av barn årlig på grunn av myndighetenes vanstyre, men LOs tillitsvalgte vil at de skal få mulighet til å bruke mer penger på våpen. I 2017 alene ble over 160 mennesker drept i tilknytning til protestaksjoner mot myndighetene.

Ifølge kritikere i Venezuela har sosialistene som styrer landet truet folk med å stanse utlevering av mat til familier som ikke stemmer for regjeringspartiet, skriver New York Times.  I Venezuela kan det se ut som om regjeringen vil utsulte sin egen befolkning for å holde seg ved makten. Selv om israelerne ikke får utdelt mat fra Norge og verden, men selv betaler for den, vil deltakerne på LOs Trondheimkonferanse også stanse matleveransene her. Det ser ikke bare ut slik, det er slik.

Her er hva LOs Trondheimkonferanse vedtok:

«1. LO i Norge må:

–              Snarest ta initiativ til en internasjonal boikott av Israel i tråd med LO-kongressvedtaket 2017.

–              Støtte BDS-kampanjen politisk og økonomisk.

–              Bryte forbindelsen med Israels sionistiske fagbevegelse Histadrut

–              Fremme økonomisk, kulturell og akademisk boikott også i egen organisasjon. 

Fagbevegelsen oppfordres til å:

–              Vedta støtte til Palestinakomiteen og andre organisasjoner som blir svartelista av Israel på grunn av støtte til BDS.

Fagbevegelsens lokalavdelinger og forbund oppfordres til:

–              Gjøre egne lokale vedtak og støtte den internasjonale BDS-kampanjen!

–              Gjøre vedtak om at LO bryter forbindelsen med Histadrut»

I Venezuela, derimot, har LO «utviklet et positivt samarbeid med venezuelansk fagbevegelse». Trondheimkonferansen uttalte: «Vi utveksler erfaringer om fagbevegelsens rolle og oppgaver for å forbedre arbeidernes rettigheter og lønns- og arbeidsvilkår. Vi drøfter også den politiske situasjonen i våre to land, herunder det viktige arbeidet som pågår for å styrke og føre videre den Bolivarianske revolusjonen.»

De mange dødsofrene for den bolivarianske revolusjonen er sikkert veldig takknemlig for LOs innsats.

Det hører med til historien at Trondheimkonferansen ikke vedtok resolusjoner om noen andre internasjonale konflikter. Omkvedet er som før: Verdens eneste jødiske stat skal straffes, den blodige revolusjonen skal styrkes!

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart