Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Deltakerne i «protestene» utenfor A-ha konserten var mye færre enn musikerne på scenen

Skjermdump fra nrk.no.
Skjermdump fra nrk.no.
«Protestene» som norske medier skriver om utenfor A-ha konserten var tre personer med en plakat med liten tekststørrelse.

«A-ha-show i Oslo møtt med protester,» meldte nyhetsbyrået NTB på kvelden fredag 9. februar. NRK har fortsatt saken på forsiden ut på ettermiddagen lørdag 10. februar.

NTB skriver: «Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy i a-ha holdt en konsert i Oslo Spektrum fredag kveld. Bandet ble imidlertid møtt av protester utenfor.»

NTB forteller ikke at A-ha også hadde med seg trommeslager Karl Oluf Wennerberg, bassist Even Ormestad, pianist Morten Qvenild og multiinstrumentalist Lars Horntveth, samt en strykertrio bestående av Madeleine Ossum, Tove Margrethe Erikstad og Emilie Heldahl Lidsheim.

NTB skriver heller ingenting om hvor mange «protestanter» det var. MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård, mangeårig A-ha fan som var på konserten, sier han så kun tre personer som delte ut løpesedler. Boikott-provokatørene var plassert slik at de fikk liten eller ingen direkte kontakt med hovedstrømmen av publikum som var på vei inn i salen.

En av de som deltok er Øystein Grønning. Han har tidligere sagt til TV2 at han er imot verdens eneste jødiske stat.

NTB skriver: «Samarbeidskomiteen for akademisk og kulturell boikott av staten Israel (AKULBI), holdt en markering utenfor Oslo Spektrum for å oppfordre bandet til å avlyse Israel-konserten.»

Man skal ikke gjøre mye for å kvalifisere til «protester» og «markering» i NRK-redaksjonen, særlig når det gjelder noe som går imot Israel.

I forkant av konserten publiserte MIFF et svar på innholdet i løpeseddelen til AKULBI.

Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)
Øystein Grønning fra AKULBI – en av dem som A-has manager Harald Wiik mener har totalitær tankegang. (Foto: Bengt-Ove Nordgård)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart