Arrangørene av Feminine Tripper har ved en rekke tilfeller fortalt skriftlig at de utestengte israelske kunstnere på grunn av nasjonal opprinnelse. Slik diskriminering skal etter loven straffes med bøter eller fengsel på opptil tre år. (Foto: Facebook-siden)
Arrangørene av Feminine Tripper har ved en rekke tilfeller fortalt skriftlig at de utestengte israelske kunstnere på grunn av nasjonal opprinnelse. Slik diskriminering skal etter loven straffes med bøter eller fengsel på opptil tre år. (Foto: Facebook-siden)

Ombudet bekrefter at «diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt»

MIFF fikk raskt svar fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Torsdag 22. mars klaget MIFF festivalen Feminine Tripper inn for diskrimineringsnemnda, politiet og Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Svaret fra ombudet kom allerede i dag.

– Diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt, innleder ombudet.

– Forskjellsbehandlingen kan være lovlig dersom den er saklig, nødvendig og ikke uforholdsmessig inngripende. Dette følger av likestillings- og diskrimineringslovens §§ 6 og 9, fortsetter de. Ombudet skriver videre at klager fra 1. januar «behandles kun av Diskrimineringsnemda, og/ eller domstolene». MIFF har allerede klaget til nemnda og politiet er bedt om å starte etterforskning.

På kvelden torsdag 22. mars har festivalarrangørene, Kristiane Nerdrum Bøgwald og Margrete Slettebø, skrevet en lang forklaring på Facebook hvor de igjen bekrefter at israelere ble utestengt på grunnlag av nasjonal opprinnelse. De skriver om «avgjørelsen om ikke å invitere israelske søkere» og at de «valgte (…) å ikke invitere noen israelske søkere denne gangen».

Lørdag 24. mars blir Feminine Tripper avholdt på Nordic Black Theatre, som ifølge Wikipedia «drives med støtte fra Kulturdepartementet, Norsk kulturråd og Oslo kommune». Israelere diskrimineres med andre ord med dine skattepenger.

– Kunstnerne som deltar på festivalen, samarbeidspartnere, frivillige og sponsorer kan ikke tas til inntekt for vårt politiske standpunkt, da vi respekterer at alle har ulike overbevisninger i forhold til dette, skriver Bøgwald og Slettebø på Facebook.

Samarbeidspartnere, frivillige og sponsorer, inkludert Nordic Black Theatre, er selvsagt medskyldige i bruddene mot diskrimineringsloven og vil risikere å bli straffeforfulgt sammen med arrangørene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart