Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

MIFF varsler Feminine Tripper til diskrimineringsnemnda og politiet

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, har varslet festivalen Feminine Tripper til politiet for brudd på diskrimineringsloven. (Arkivfoto: MIFF)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, har varslet festivalen Feminine Tripper til politiet for brudd på diskrimineringsloven. (Arkivfoto: MIFF)
MIFF ber politiet i Oslo straks starte etterforskning av festivalen Feminine Tripper for deres brudd på norsk lov.

Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Med Israel for fred (MIFF) har i dag sendt følgende brev. Les brevet som PDF med vedlegg.

Til Likestillings- og diskrimineringsombudet, Diskrimineringsnemnda og Oslo Politikammer.

Med Israel for fred (MIFF) er en veldedig opplysningsorganisasjon som arbeider aktivt mot diskriminering, bl.a. mot jøder, israelere og Israel.

Likestillings- og diskrimineringsloven sier at diskriminering på grunn av etnisitet er forbudt. Det heter i §6 at «Med etnisitet menes blant annet nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge og språk.»

Vi vil med dette varsle om en pågående festival i Oslo – Feminine Tripper – hvor deltakere er avvist med nasjonal opprinnelse som begrunnelse. I et brev sendt til minst fem israelske søkere 7. mars 2018, skrev arrangørene Kristiane Nerdrum Bøgwald og Margrete Slettebø: «Etter nøye vurdering beklager vi at vi må informere dere om vår beslutning om ikke å invitere israelske deltakere til vår festival.» I vedlegg 1 viser brevet til Eden Wiseman – Roni Rotem, Nitzan Lederman, Maayan Cohen Marciano og Adi Shildan fikk likelydende brev.

I brev datert 18. mars 2018 opplyser Bøgwald og Slettebø at 10 av 117 søknader til festivalen kom fra israelske kunstnere bosatt i Israel (vedlegg 2). Bøgwald og Slettebø ser ut til å bekrefte i dette brevet at alle disse søknadene ble avvist på grunn av søkerens nasjonale opprinnelse. På grunn av «stor arbeidsmengde» tok de seg frihet til å bryte diskrimineringsloven.

Bøgwald og Slettebø hevder i siste brev at de ikke har til hensikt å utestenge israelere som deler deres egen politiske ideologi, men deres kollektive utestengelse på grunn av nasjonal opprinnelse har tilsynelatende fortsatt også etter 18. mars. Ifølge den israelske kunstneren Eden Wiseman var Feminine Trippers Facebook-side åpen for israelere frem til tirsdag 20. mars. Onsdag 21. mars har Med Israel for fred (MIFF) fått vitneutsagn fra en rekke israelere om at Facebook-siden nå er stengt for brukere med israelsk IP-adresse. Slik fortsetter Feminine Tripper sin diskriminering i strid med norsk lov.

Det er på det rene at israelske søkere til Feminine Tripper er blitt direkte forskjellsbehandlet på grunn av nasjonal opprinnelse. Forskjellsbehandlingen har ikke hatt et saklig formål.

Feminine Trippers avvisning av israelerne er også et brudd på lovens forbud mot å trakassere. Det oppleves svært nedverdigende og ydmykende for kunstnere ikke å få sitt kunstnerisk forslag vurdert etter faglige/ estetiske vurderinger, men avvist på grunn av nasjonal opprinnelse.

MIFF ber Oslo Politikammer straks starte etterforskning av festivalen Feminine Tripper for deres brudd på norsk lov.

MIFF ber Likestillings- og diskrimineringsombudet og/ eller Diskrimineringsnemnda gripe inn umiddelbart med pålegg om å stanse de ulovlige forholdene og ilegge erstatning og tvangsmulkt.

Da festivalen arrangeres 19.-25. mars er det viktig med snarest mulig handling.

Med vennlig hilsen,
Bengt-Ove Nordgård, styreleder MIFF
Conrad Myrland, daglig leder MIFF


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart